DVSC: a másodedző az MTK-nál folytatja a családja miatt

Vágólapra másolva!
2019.07.01. 09:33
null
Lejárt az idő... Bücs Zsoltra (balra) a fővárosban vár új kihívás (Fotó: Török Attila)
Két év után klubot vált Bücs Zsolt, a Debreceni VSC másodedzője, családi okok miatt az MTK Budapesthez szerződött.

 

Két évvel ezelőtt barátja, Herczeg András invitálására fogadta el Bücs Zsolt a Debreceni VSC ajánlatát. A mesterrel jól ismerték egymást, hiszen korábban 2007-től 2010-ig dolgoztak már együtt, és éppen Debrecenben, így aztán könnyen mondott igent a hívó szóra. Természetesen a másodedző is tevékeny részt vállalt annak idején a bajnoki cím megnyerésében, s abból is, hogy a csapat Bajnokok Ligája-főtáblás lett. Az elmúlt két évben a szakmai stáb irányításával előbb az 5., majd a 3. helyen végzett a Loki. Most lejárt az 55 éves szakember szerződése, s a hét végén búcsút intett a DVSC-nek: hétfőtől az NB II-ben szereplő MTK Budapest másodedzője lesz.

„Fájó szívvel, rengeteg szép emlékkel, barátsággal búcsúztam el a Lokitól és a várostól is – mondta Bücs Zsolt. – Hálás lehetek Herczeg András vezetőedző bizalmáért, azért, hogy két éven át újra együtt dolgozhattam vele. S hogy jól tettük a dolgunkat, bizonyítja az együttes harmadik helyezése, az is, hogy újra kijutott a Loki a nemzetközi porondra. Nehéz volt a szakítás, hiszen barátaimtól váltam el, de családi okok miatt lépnem kellett.”

Az MTK új pályaedzője elmondta, néhány héttel ezelőtt Polyák Balázs, az MTK Budapest sportigazgatója hívta fel, és felajánlotta, legyen Michael Boris segítője.

„Megtisztelőnek tartottam a megkeresést. Mielőtt aláírtam az egyébként két évre szóló szerződést, tájékozódtam a német szakember felől. Nem volt nehéz, hiszen több debreceni játékos is futballozott az utánpótlás-válogatottban, ők jól ismerik Michael Boris filozófiáját, labdarúgásról vallott nézeteit. Igaz, németül nem beszélek valami jól, de angolul már személyesen is társalogtunk, és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk a futballról. Érthetően alig várom, hogy hétfőn felvegyem a munkát.”

Nem csupán Bücs Zsolt számít újnak a német vezetőedző stábjában, hanem a 47 éves kapusedző, Elbert András is, aki korábban – 2006 decemberétől 2018 nyaráig – Kuvaitban edzősködött. Trénerként folyamatosan képezi magát, az utóbbi időben két edzői tanfolyamot végzett el, valamint részt vett négy európai konferencián, amelyeken többek között a Real Madrid, a Juventus, a Liverpool és a Benfica első csapatának kapusedzői tartottak előadást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik