HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.02.13 18:29 Frissítve: 2017.02.14 00:54

DVSC: a dél-koreai csatár Debrecenbe igazolt – hivatalos

A labdarúgó NB I tavaszi szezonjára készülő DVSC a hivatalos honlapján jelentette be, hogy fél évre kölcsönvette Szuk Hjun Dzsunt, a Porto dél-koreai válogatott csatárát.

Szuk Hjun Dzsun fél évre kölcsönbe érkezett Debrecenbe (Fotó: dvsc.hu)

 

A 25 esztendős futballista szerződtetésének lehetőségéről már korábban beszámoltunk, hétfő este pedig véglegessé vált, hogy Szuk a DVSC-ben folytatja a pályafutását.

A 18-szoros dél-koreai válogatott csatár az FC Porto játékosa, ám az elmúlt fél évet kölcsönben a török Trabzonspornál töltötte, melynek színeiben tíz bajnokin és hét kupamérkőzésen lépett pályára.

Szuk Hjun Dzsun 18 éves volt, amikor az Ajax utánpótláscsapatához került, és itt is mutatkozott be a felnőttek között. Két évvel később a szintén holland Groningenhez igazolt. Később futballozott a portugál Marítimóban, valamint eltöltött egy szezont Szaúd-Arábiában. Ezután visszatért Portugáliába, ahol előbb a Nacional, majd a Vitória Setúbal, 2016 januárjában pedig a Porto játékosa lett.

A 2015–2016-os szezonban a portugál élvonalban 25 bajnoki mérkőzésen 10 gólt szerzett. Ugyanebben az idényben pályára lépett még négy Portugál Kupa-meccsen, ezeken háromszor volt eredményes, illetve játszott két Európa-liga-találkozót is.

Tavaly a válogatottban a Thaiföld és a Csehország elleni felkészülési meccsen is betalált.

Szuk Hjun Dzsun értékét a transfermarkt.de piaci hírportál 2.7 millió euróra becsüli.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DEBRECENI VSC-NÉL
Érkezők:
Frank Feltscher Martínez (venezuelai, szabadon igazolható, legutóbb AEL Limassol – Ciprus), Haris Handzic (bosnyák, HNK Rijeka – Horvátország), Ivan Kelava (horvát, Granada – Spanyolország, szabadon igazolhatóként), Justin Mengolo (kameruni, szabadon igazolható, legutóbb Levszki Szófia – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők: Osváth Attila (Vasas), Szuk Hjun Dzsun (dél-koreai, FC Porto – Portugália, legutóbb kölcsönben Trabzonspor – Törökország)
Kölcsönből visszatérők: Barna Szabolcs (Nyíregyháza), Varga Kevin (Balmazújváros)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Csősz Richárd, Kerekes Krisztián, Koval Viktor, Nagy Kevin
Kiszemeltek:
Távozók:
Ivan Bobko (ukrán, lejárt a szerződése), Kuti Krisztián (Cigánd SE), Szakály Péter (Puskás Akadémia FC, szabadon igazolhatóként), Róbert Vittek (szlovák, lejárt a szerződése)
Kölcsönbe távozók: Mészáros Karol (szlovákiai, Haladás)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Balogh János, Geoffrey Castillion (holland), Ognjen Djelmic (bosnyák) 

2019.03.23 00:35:02

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Egyik potentát sem tért ki a – szerintem – legfontosabb kérdéskörre a videoasszisztens kapcsán: vajon ettől több nézőt tudna kivinni a pályájára vagy éppen ellenkezőleg.

2019.03.18 12:05:28

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az volt pályafutása első piros lapja, a Fradi ellen jött a második – a forduló vitája és egyéb legjei.

2019.03.17 22:06:31

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A szabálymagyarázatokkal agyonterhelt ítélkezés egyre nevetségesebb lesz.

2019.03.17 10:50:39

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Csertői: Egyelőre nincs értelme merészebb álmokat szövögetni • Vignjevics: Amikor Traoré pályán van, olyan, mintha a többiek állnának.