Dunaújváros: kedden kinevezik Artnert, Székely segíti

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.24. 09:15
Várhatóan Artner Tamást nevezi ki kedden új vezetőedzőnek az NB I-ben sereghajtó Dunaújváros PASE labdarúgócsapata, segítője pedig az SZTK-Erimától a múlt héten menesztett Székely Tibor lesz – értesült a Nemzeti Sport.

Artner legutóbb a Szombathelyi Haladásnál edzősködött – itt együtt dolgozott Székellyel, akinek munkájára az Artnert váltó Szentes Lázár nem tartott igényt. Székely az NB II-es szigetszentmiklósi csapatnál kapott ezt követően munkát, ám a Ferencváros elleni 7–1-es vereség után elküldték.Szentes Lázár nem tartott igényt. Székely az NB II-es szigetszentmiklósi csapatnál kapott ezt követően munkát, ám a Ferencváros elleni 7–1-es vereség után elküldték.

A DPASE-nél vezetőedzői, sportigazgatói és klubigazgatói munkát is ellátó Dobos Barna a múlt héten jelezte: a továbbiakban nem tud minden posztot betölteni, sportigazgatót és vezetőedzőt is keres.

„Amikor három és fél évvel ezelőtt elindultunk, akkor az NB III-as bajnokságban mint klubvezető vettem részt az egyesület napi munkájában. Akkor olyan helyzet állt elő, hogy én vállaltam el a vezetőedző szerepét is. Ez a többirányú feladat, ahogy építjük az egyesületet és a rendszerünket, ráadásul, ahogy fejlődtünk, úgy nyilvánvalóvá vált, hogy ez sokáig így nem fog menni, hiszen a mi felépítésünkben külön kellene lennie egy vezetőedzőnek, egy sportigazgatónak, valamint egy klubigazgatónak is. Ebben a pillanatban ezek nincsenek meg. A struktúránk megvalósulásának érdekében január óta folyamatosan próbálok megfelelő sportigazgatót és vezetőedzőt is találni az egyesületnek, de ezek egyik napról a másikra nem mennek. A város és a csapat érdekében nem szabad elhamarkodott döntést hozni. A helyzetemet még nehezebbé teszi, hogy amikor elkezdtük felépíteni szinte a semmiből a csapatot, akkor már a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Karának is hallgatója voltam, és jelenleg is vagyok. A tanulmányaimat először a Puskás Akadémiánál betöltött munkám, majd a dunaújvárosi feladatok miatt időlegesen felfüggesztettem, de a törökországi edzőtáborunk előtt értesítettek, hogy ha nem folytatom tanulmányaimat, úgy kifutok a képzési időből.

Ezt akkor jeleztem Böőr Zoltán mint csapatkapitány felé is, ám akkor abban maradtunk, hogy amíg tudom, megpróbálom összeegyeztetni a feladataimat. Ezt azonban továbbra sem sikerült megoldani, hiszen minden külön feladatkör teljes embert igényelne. Ezért keresem folyamatosan a megfelelő embert mind a vezetőedzői, mind a sportigazgatói poszt betöltésére” – indokolta döntését ekkor Dobos Barna.

Az NB I tavaszi szezonjában a Dunaújváros még gólt és pontot sem szerzett, így egyre veszélyesebb helyzetbe kerül.

A rangado.hu hétfőn adott hírt arról, hogy az újonc szakmai munkájának irányítását értesüléseik szerint Artner veszi át. Az nb1.hu több forrásra hivatkozva ugyancsak arról számolt be, hogy a DPASE az Artner-Székely párost nevezi ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik