Doll: Örülök, hogy pimasz módon tudtunk focizni

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2014.08.11. 06:54
null
Thomas Doll szerint Gera Zoltánék Chelsea elleni produkciója lendületet adhat a bajnokságra (Fotó: Szabó Miklós)
Thomas Doll az új Fradi-stadiont felavató gálamérkőzés után örömét fejezte ki, hogy csapata pimaszul tudott játszani a Chelsea ellen, a lendületet pedig átmentené a bajnokságba is. A londoniakat irányító José Mourinho szerint hasznos volt számukra a találkozó, a portugál szakember a gólszerző Gera Zoltánt és az arénát is méltatta.

„A mai nap a stadionavatóról szólt, együtt lehettünk a szurkolóinkkal egy remek ellenfél ellen egy csodálatos napon. Sok nagy stadionban dolgoztam, Hamburgban, Dortmundban, megfordultam sok helyen a Bundesligában, de úgy gondolom, hogy a játékosaim közül sokan még nem éltek át hasonlót – nyilatkozta Thomas Doll a találkozó után még a Sport Tv-nek. – Számomra is nagyszerű, hogy most lehetek itt Budapesten, amikor egy nagy hagyományokkal büszkélkedő csapatnál építettek új stadiont. Ez óriási dolog.”

„Nagyon jó munkát végeztek ma a játékosok, a Chelsea teljesen más szinten játszik. Könnyen előfordulhatott volna, hogy már az elején érvényesíti az erőfölényét, de ez nem így történt, és ezért a bajnokság szempontjából is fontos a mai teljesítmény.”

A Fradi vezetőedzője a sajtótájékoztatón hosszabban is beszélt róla, mivel volt elégedett a meccsen.

„Bár kikaptunk a világ egyik legjobb csapatától, mindenki elégedetten mehet haza. Aminek nagyon örülök, hogy pimasz módon tudtunk focizni, ezt a lendületet a bajnokságba is magunkkal kell vinnünk. Tíz-tizenöt perccel a vége előtt, amikor belőtték a második gólt, Mourinho mutatta, öt védővel akarnak játszani, meg akarták tartani az eredményt, nyerni akartak, és ez azt jelenti, hogy kivívtuk a tiszteletüket.”

„A háromvédős rendszerrel nagyon stabilak voltunk, meglátjuk, mit játszunk a jövőben. Sok lehetőségünk van, a csapat képes több rendszerhez is alkalmazkodni, tudunk válogatni közülük, de nem is a rendszer a lényeg, az a fontos, hogyan játsszuk” – tette hozzá Doll, aki szerint a tizenhatos környéki passzokkal kell pontosabbnak lenniük. A vezetőedző megkapta azt a kérdést is, hogy vajon a játékos Doll beférne-e a Chelsea-be. „Hát persze!” – reagált mosolyogva a német.

Doll: Milyen kérdés ez? Persze, hogy beférnék a Chelsea-be!

„Nagy élmény volt, nem vallottunk szégyent, ízelítőt kaptunk abból, milyen a profi futball – mondta a meccs után az FTC csapatkapitánya, Gyömbér Gábor. – Nem vagdaltuk előre a labdákat, hanem megtartottuk. Az a feladatunk, hogy a bajnokságba is átmentsük ezt a formát."

Zöld-fehér ünnepnap: a stadionavató fotókon
Zöld-fehér ünnepnap: a stadionavató fotókon

Gyömbér a profi labdarúgásra vonatkozó kérdésre bővebben is elmondta, milyennek látta a Chelsea játékát: szerinte az angolok nem adnak el labdát feleslegesen, sokat mozognak, technikailag képzettek és mindig van 3-4 lehetőség a passzra.

„Fontos, hogy a saját stadionunkban játszhatunk. Itt közelebb vannak a nézők, átlendíthetnek a holtpontokon. A bajnokságban, ha nem is lesznek ennyien, szükségünk lesz rájuk. Ha látják, hogy támadófocit játszunk és élvezetes meccseink lesznek, ki fognak jönni" – fogalmazott a középpályás, aki sajnálta, hogy egyik kedvence betalált.

„Nem emelnék ki senkit a Chelsea-ből, az tetszett, hogy csapatként milyen egységes futballt játszottak. A személyes kedvencem Fabregas, ám sajnos nem találkozhattam vele a pályán, és annak se örülök, hogy gólt rúgott, de az élet megy tovább..."

Gyömbér: Nem vallottunk szégyent, de nagy a különbség

José Mourinho, a Chelsea menedzsere csak néhány kérdésre válaszolt, miután együttesével már az éjjel repült is haza:

„Nehéz felkészülésünk volt, hét játékossal kezdtük el a munkát, majd folyamatosan érkeztek a többiek a nyaralásról, most az utolsó héten volt először együtt a teljes csapat. Nehéz megítélni a mai teljesítményünket, mert két napja még Isztambulban léptünk pályára, a csapat fáradt. Látszódott, hogy nem volt mindenki tökéletes állapotban, nagy különbségek voltak, de játszanunk kellett, mert nyakunkon a bajnokság rajtja."

„A hazaiak erőszakosak voltak, akartak támadni, kihívást jelentettek számunkra, és ez volt most a legfontosabb. A Fradiban mindenki motivált volt, meg akarta mutatni magát, és nyerni az első meccsen. A játékosok harcoltak, agresszívek voltak, de jó értelemben."

Mourinhót a stadionról és a gólszerző Gera Zoltánról is kérdezték.

„A stadion gyönyörű, kellemes volt az atmoszféra, élveztük a meccset. Úgy látom, jó irányba megy a Ferencváros, és talán visszatér az európai porondra. Minden jót kívánok a klubnak! Gera szép karriert futott be Angliában, több klubban játszott, és mindenhol jól, most pedig hazatért, remélhetőleg itt is sikeres lesz."

Mourinho: Gera szép karriert futott be Angliában

Összefoglaló


Ferencvaros vs Chelsea 1-2 All Goals And... by GabriOne

FERENCVÁROS–CHELSEA 1–2
Budapest
, Üllői út, 20 000 néző. V: Vad II.
FERENCVÁROS: Dibusz (Jova, a szünetben; Tarczy, 82.) – Nalepa, Mateos, Pavlovic, Bönig (Bosnjak, a szünetben) – Nagy Dániel (Lauth, 69.), Gyömbér (Kukuruzovic, a szünetben), Csukics (Havojic, a szünetben), Busai (Batik, a szünetben) – Gera (Ugrai, a szünetben), Böde (Nagy Dominik, a szünetben; Csilus Á., 73.). Vezetőedző: Thomas Doll
CHELSEA: Cech (Schwarzer, a szünetben) – Filipe Luís (Fabregas, a szünetben), Zouma (Van Ginkel, 79.), Christensen, Azpilicueta (Moses, 68.) – Ramires (Hazard, 61.), Mikel (Matics, 61), Schürrle (Ivanovics, a szünetben) – Drogba (Oscar, 29.), F. Torres (Diego Costa, a szünetben), Willian (Szalah, a szünetben; Aké, 79.). Menedzser: José Mourinho
G: Gera (17.), ill. Ramires (51.), Fabregas (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik