Diósgyőr: Megfordult a fejemben a távozás gondolata - Barczi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 09:48
Barczi Dávid, a Diósgyőr középpályása nem biztos abban, hogy a DVTK-nál számítanak rá, ezért kilátásba helyezte, hogy távozik. A klub vezetőségét is megkereste, azt mondták neki, minden azon múlik, milyen ajánlat érkezik.

„Elsősorban azért vagyok csalódott, mert a posztomon, ami a csatárok mögötti szerepkör, jó, ha húsz percet futballozhattam az őszi idényben – mondta Barczi Dávid a Nemzeti Sportnak. – Az Európa-ligában eltört a lábujjam, amikor visszatértem, a középpályán védekező feladatot osztottak rám, ráadásul a Videoton és a Ferencváros ellen. Meg is szólták a teljesítményem, hogy elmaradt a gól, illetve a gólpassz, pedig szerintem a valódi posztomon nem lehetne megkérdőjelezni a produkcióm.” Barczi Dávid a Nemzeti Sportnak. – Az Európa-ligában eltört a lábujjam, amikor visszatértem, a középpályán védekező feladatot osztottak rám, ráadásul a Videoton és a Ferencváros ellen. Meg is szólták a teljesítményem, hogy elmaradt a gól, illetve a gólpassz, pedig szerintem a valódi posztomon nem lehetne megkérdőjelezni a produkcióm.”

A 25 éves középpályás nem biztos benne, hogy számolnak vele a piros-fehéreknél.

„Természetesen megfordult a fejemben a távozás gondolata, bármennyire is szeretek Diósgyőrben játszani. Illetve szeretnék – folytatta Barczi. – Nem hiszem, hogy a hozzáállásommal probléma lett volna, illetve eleinte biztosan nem volt. Az persze előfordul, hogy amikor a keretben sem vagy, amikor mindenkivel számolnak, csak veled nem, és ezt nem tudod hova tenni, a hozzáállás is megváltozik. Huszonöt éves vagyok, annál többet érzek magamban, mint hogy a padon üljek, rosszabb esetben a lelátón. Beszéltem már Árki Gáborral, elmondtam, nem feltétlenül szeretnék távozni, felveszem a harcot, de csak akkor harcolok, ha van értelme. Ha a szakmai stáb már leírt, jobb, ha eligazolok. A sportigazgató azt felelte, ugyan nem szívesen válna meg tőlem, de mint minden labdarúgónál, az én esetemben is van az az ajánlat, amiért lemondanak rólam.”

Bár Barczi nem bánta meg, hogy Diósgyőrbe szerződött, a szurkolókkal is jóban van, de ha lenne rá lehetősége, talán visszatérne Újpestre, ahol most az a Kovács Zoltán dolgozik a vezetőségben, aki egykor a DVTK elöljárójaként szerződtette.

„Kovács Zoltánnak természetesen szerepe volt abban, hogy Diósgyőrbe szerződtem, mindig bízott bennem, szerintem nem is hagytam cserben. Nem zárkózom el semmi elől” – mondta Barczi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik