Diego a négy közé fejelte a Honvédot

Vágólapra másolva!
2009.11.25. 19:10
Címkék
A labdarúgó Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Honvéd 1–0-ra legyőzte idegenben a Győrt, így 2–1-es összesítéssel elődöntőbe jutott.

Diego gólja MK-elődöntőt ért a Honvédnak (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)
Diego gólja MK-elődöntőt ért a Honvédnak (Fotó: Meggyesi Bálint, archív)

A Bozsik-stadionban játszott 1–1-es döntetlen után a győriek várhatták kedvezőbb helyzetből a visszavágót, ám az idegenben lőtt gól jelentette csekély előnyük hamar odalett, mivel a Honvéd már a 9. percben megszerezte a vezetést.

Viliam Macko végzett el szögletet, a rövid oldalon Diego érkezett a legjobb ütemben, és közelről a kapuba fejelt. 0–1

Ezt követően is a vendégek voltak veszélyesebbek, Macko közel járt egy újabb gólpasszhoz, ám beíveléséről Debreceni András néhány centivel lemaradt. Az ETO részéről Tarmo Kink próbálkozott kétszer is lövéssel, ám egyszer sem járt sikerrel, így a Honvéd állt továbbjutásra a szünetben.

A vendégek kapuját védő Németh Gábornak az első nagyobb védést a második félidő tizedik percében kellett bemutatnia, ekkor a csereként beállt Mihai Nicorec életerős lövését hárította.

Elvileg a hazaiaknak kellett volna támadniuk, mégis a fővárosi gárda állt közelebb az újabb gólhoz. Diego és Macko próbálkozása után Dragan Vukmir előtt adódott óriási lehetőség, ám ziccerben gyengén találta el a labdát, így Szasa Sztevanovics védeni tudott.

A hajrára Tokody Tibort is csatába dobta Pintér Attila, ám az ETO vele sem tudta hosszabbításra menteni a mérkőzést – az utolsó percekben Németh bravúrral védte Völgyi Dániel lövését –, így Diego góljának köszönhetően a Honvéd 2–1-es összesítéssel a négy közé jutott.

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
GYŐRI ETO FC–BP. HONVÉD 0–1 (0–1)
Győr, ETO-park, 1000 néző. Vezette: Solymosi P. (Erős G., Butkai Zs.)
GYŐRI ETO: Sztevanovics – Babic, Sztanisics, Fehér, Völgyi – Eugene (Nicorec, 19.) – Dinjar (Brnovics, 69.), Pilibaitis (Tokody, 74.), Józsi, Kink – Alekszidze. Vezetőedző: Pintér Attila.
HONVÉD: Németh G. – Horváth A., Debreceni, Botis, Hajdú – Abass, Vukmir, Macko (Moreira, 90.), Diego – Abraham, Zsolnai (Palásthy, 83.). Vezetőedző: Massimo Morales 
Gólszerző: Diego (0–1) a 9. percben
Továbbjutott: a Honvéd 2–1-es összesítéssel
MESTERMÉRLEG 
Pintér Attila: – Az első félidőben pontatlanok voltunk, nem tudtuk megvalósítani elképzelt taktikánkat. Amikor gólhelyzetben kitörő támadónk elől elütik a labdát, az kiállítást kellett volna hogy érjen, majd később a tizenhatoson belül szintúgy kézzel értek a labdához a kispestiek. Ekkor tizenegyest kellett volna ítélnie a bírónak. Ezek döntő hibák. 
Massimo Morales: – Tudtuk, hogy az egyik legjobb magyar csapat ellen játszunk, amely ellen száztíz százalékot kell nyújtani a siker érdekében. Örömteli, hogy korán szerzett gólunk után nem álltunk be védekezni, nem ültünk rá az eredményre, és továbbra is gólra törően játszottunk.  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik