Détári nem változtat: a 10-12. helyre jó a Fradi

Vágólapra másolva!
2010.08.09. 10:17
Dzurják József és Détári Lajos is futballozott korábban a Ferencvárosban, de egyikük sem elfogult, ha a csapatról kell véleményt formálniuk. Olyannyira nem, hogy mindketten kritikus hangot ütöttek meg az eddigi teljesítményről, s a korábbi hatszoros világválogatott Détári Lajos továbbra is tartja véleményét, mely szerint a zöld-fehérek csupán a 10–12. helyen végeznek az idei szezonban.

„Kijelentésem addig nem változik, amíg legalább tíz fordulót nem játszottak le a csapatok. Persze óriási eredmény, hogy ez a Ferencváros két mérkőzésen hat pontot szerzett, de az már most egyértelmű számomra, hogy ezt a szezont is a rapszodikus teljesítmények jellemzik majd az NB I-ben” – mondta a Nemzeti Sportnak Détári Lajos.

Détári továbbra sincs elragadtatva 
a Fraditól (Fotó: M.Németh Péter)
Détári továbbra sincs elragadtatva a Fraditól (Fotó: M.Németh Péter)

„Továbbá az sem tiszta, hogyan beszélhetünk erősítésről, ha a vezetők több olyan játékost is igazoltak, akik korábbi csapatukkal a Ferencváros mögött végeztek. Ettől függetlenül ennek a Fradinak erénye a védekezés, és ha előrébb végez az általam jósolt helynél, az Prukner László szakmai munkáját dicséri. Persze láttam már klubot, amelyik a szezon elején vezette a bajnokságot, aztán kiesett az élvonalból.”

Mint ismert, a szakember korábban úgy nyilatkozott, hogy a Ferencváros lesz a szezon legnagyobb csalódása.

A Fradi másik korábbi labdarúgója, Dzurják József szerint sem reális a két mérkőzésen megszerzett hat pont.

„Messzemenő következtetéseket én sem vonnék le két mérkőzés alapján, már csak azért sem, mert a Paks és a Kecskemét ellen is szerencsével nyert a Ferencváros. Az első bajnokin hazai pályán kötelező volt a jó rajt, a kecskemétiek ellen azonban talán még nagyobb mázlija volt a csapatnak. Két döntetlent is csak nagy jóindulattal érdemelt volna meg a Fradi” – elemezte a csapat teljesítményét Dzurják József.

„Mindenesetre a játékelemek hatékonyságát tekintve jó úton halad az együttes, s ezek a győzelmek segíthetnek abban, hogy minél gyorsabban összeszokjon a társaság. Márpedig a keret erős közösséget alkotva kerülhet mezőnyfölénybe, amit a ferencvárosi szurkolók mindig is elvárnak a csapattól. Egyelőre erről nem beszélhetünk, miként azt is bátorság lenne részemről kijelenteni, hogy ezt a két győzelmet a tudatosság jellemezte. Ezektől még messze van ez a csapat” – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik