Détári: Chilében vannak a legjobb játékvezetők?

Vágólapra másolva!
2011.12.04. 09:46
null
Nem maradt visszhang nélkül a chilei játékvezető Üllői úti ténykedése (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Szombaton lejátszottak a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének visszavágóit, így kialakult a negyeddöntő párosítása. A versenyben lévő nyolc együttes között három másodosztályút találunk. Búcsúzott a címvédő Kecskemét, illetve a Ferencváros. Utóbbi szakvezetője, Détári Lajos igen éles kritikával illette a Békéscsaba elleni találkozón sípot fújó chilei játékvezető, Miguel Álvaro García működését.

HALADÁSVIDEOTON 00
Tj. a Videoton, 1
0-s gólkülönbséggel

Székely Tibor (a Haladás megbízott edzője): Le a kalappal a játékosok előtt, hiszen bár ezer sebből vérzünk, közel álltunk a bravúrhoz. Ha az első húsz percben a befejezéseknél kicsit pontosabbak vagyunk, most elégedettebben értékelhetnék. A vezetők azt kérték tőlem, hogy a taggyűlésre adjak le az őszi idényről értékelést, továbbá felkészülési tervet tavaszra. Aczél Zoltánnal korábban mindent megbeszéltünk, március harmadikáig megterveztük a folytatást, így nem lesz akadálya annak, hogy elkészüljön a kért két anyag. Száz százalékig bízom benne, hogy kiderül Aczél Zoltán ártatlansága. Addig dolgozom a Haladásnál, amíg esély van arra, hogy az edzőnk visszatér közénk, illetve a programja alapján dolgozhatunk tovább.

„BIZTOS, HOGY ACZÉL ZOLTÁN TISZTÁZZA MAGÁT” – SZÉKELY TIBOR

FERENCVÁROS–BÉKÉSCSABA 2–2
Tj. a Békéscsaba, 2–2-vel, idegenben lőtt gólokkal

Détári Lajos (a Ferencváros szakmai igazgatója): Hibáztunk, de a játékvezető működése kritikán aluli volt. Az Üllői úton sajnos ez a sokadik mérkőzésünk, amikor azt csinálnak ellenünk, amit akarnak. Kérdem én: Chilében vannak a legjobb játékvezetők? A klubunk egy évben tízmillió forintot fizet a játékvezetők ténykedéséért, de felháborítónak tartom a mai produkciót is. Úgy gondolom, a Ferencváros Békéscsaba elleni kiélezett kupameccse megérdemelte volna a legjobb magyar bírót.
Pásztor József (a Békéscsaba vezetőedzője):
Tudtam, hogy lesznek helyzeteink. Rögzített játékhelyzetekből elég jók vagyunk, és ha a végén bátrabbak vagyunk, és merünk játszani, talán meg is nyerhettük volna a találkozót. Mindenki arra koncentrált, hogy ne kapjunk gólt, hogy ne hibázzunk hátul. De bevallom, a kispadnál én bakiztam, ugyanis Jimmy Jones Tchanát a sárga lapja után le kellett volna cserélnem, tudom róla, hogy ilyen helyzetekben nem tudja visszafogni magát. Habár ki tudja, ha jobban belegondolok, lehet, hogy akkor másként alakul a meccs. Maradjunk annyiban, ez a nap így volt tökéletes nekünk.

DÉTÁRI LAJOS: „EZ FELHÁBORÍTÓ!”

GYŐRDVTK 4–1
Tj. a Győr, 5
–2-es összesítéssel

Csertői Aurél (a Győr vezetőedzője): Próbáltunk úgy hozzáállni a mérkőzéshez, mintha nulla nulláról indulnánk. Az első félidőben szinte minden sikerült, szép támadásokat, helyzeteket, gólokat láthattunk. A szünet után aztán visszavettünk a tempóból, de a győzelmünkhöz és a továbbjutásunkhoz nem férhetett kétség.
Benczés Miklós (a Diósgyőr vezetőedzője):
– Teljesen megérdemelt a hazaiak továbbjutása. Amit az öltözőben megbeszéltünk a játékosokkal, azt csak az első tíz percben tudtuk végrehajtani. A középpályán és a védelemben is sokszor hibáztunk, és ezt a jól kontrázó hazaiak rendre megbüntették. A fordulás után a cserékkel sikerült kissé stabilizálni a csapatunkat, de akkorra már eldőlt a mérkőzés.

DVSC-TEVA–KECSKEMÉT 1–1
Tj. a Debrecen, 3
–2-es összesítéssel

Kondás Elemér (a DVSC-Teva vezetőedzője): – Nem játszottunk jól, s bár ezzel együtt is voltak lehetőségeink, csak egyet tudtunk értékesíteni. A legfontosabb azonban, hogy elértük a célunkat, továbbjutottunk a kupában, és megőriztük a veretlenségünket.
Szabó István (a Kecskemét megbízott edzője):
– Igazi kupacsata volt, most sajnálhatjuk csak igazán az első találkozón kihagyott helyzeteinket. Ezúttal a hazaiaknak volt több gólszerzési lehetőségük, ennek ellenére kiharcolhattuk volna a továbbjutást.

PÉCS–MTK 1–2
Tj. az MTK 2–2-vel, idegenben szerzett több góllal

Mészáros Ferenc (a Pécs vezetőedzője): – Az ellenfél a két mérkőzés alapján teljesen megérdemelten jutott tovább a legjobb nyolc közé.
Garami József (az MTK szakmai igazgatója): – Először is, le a kalappal Mészáros Ferenc előtt, amiért ütőképes csapatot alakított ki Pécsen. Ami a kupát illeti, a két mérkőzés alapján nem férhetett kétség a továbbjutásunkhoz.

ÚJPESTKAPOSVÁR II 2–0
Tj. az Újpest, 3
–2-es összesítéssel

Zoran Szpisljak (az Újpest vezetőedzője): – Nem volt könnyű dolgunk a türelmesen játszó ellenfél ellen, de a gyors gól felszabadulttá tett minket. Később az utolsó passzaink nem sikerültek, ám a tizenegyessel biztossá tettük a továbbjutást.
Barna László (a Kaposvár II edzője):
– Gratulálok a csapatomnak, sajnálom azonban, hogy korán gólt kaptunk, a folytatásban pedig egy erősen vitatható büntető eldöntötte a mérkőzést.

KAPOSVÁR–PUTNOK 3–0
Tj. a Kaposvár, 4
–1-es összesítéssel

Sisa Tibor (a Kaposvár vezetőedzője): – Célunkat, a nyolc közé jutást elértük, csapatunk látványosan játszott, nagyobb is lehetett volna a gólkülönbség. Nehézségekkel tarkított fél év van mögöttünk, köszönet mindazoknak, akik segítették a munkánkat.
Koszta Péter (a Putnok edzője):
– Reális eredmény született, a visszavágón nem volt esélyünk. A szombati mérkőzésen a nagyobb tudás érvényesült, büszke vagyok a csapatomra, hogy eddig eljutott.

KOZÁRMISLENY–BAJA 0–0
Tj. a Baja, 2
–0-s összesítéssel

Márton Gábor (a Kozármisleny vezetőedzője): – Ezúttal ennyire futotta, sajnos ez a mérkőzés nem most dőlt el. Hiányzott a minőség a játékunkból.
Bognár György (a Baja vezetőedzője): – A két meccs alapján megérdemelten jutottunk tovább, a Kozármisleny száznyolcvan perc alatt nem tudott valamirevaló gólhelyzetet kidolgozni.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Kaposvári Rákóczi–DVSC-Teva
Bajai LSE–Újpest
Békéscsaba–MTK Budapest
Videoton–Győri ETO
Játéknapok: az első mérkőzést február 25-én, a visszavágót március 14-én kell lejátszani
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik