Del Piero, Rocchi ideigazolása üzletileg értelmezhetetlen - Muszbek

Vágólapra másolva!
2014.08.26. 13:15
null
Muszbek szerint a veterán olasz sztárokat nem éri meg Magyarországra csábítani (Fotó: Reuters)
Gazdaságilag nem alátámasztható, marketingértéke kétséges, legfeljebb ügyes ügynökök ötleteit fogadják el a piacépítésben járatlan magyar futballklubok – így vélekedett a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Muszbek Mihály sportközgazdász Rocchi, illetve Del Piero Magyarországra hozatalának híreiről.

„Sportgazdasági szempontból ezek az igazolások nem támaszthatóak alá, nem magyarázhatóak. A nézőszám növekedése egy-két mérkőzésig tarthat, tizenöt százalékos emelkedéssel – Rocchi és a Haladás esetében ez tehát négyszáz-ötszáz új érdeklődőt hozhat átmenetileg, ami egy-két milliós plusz jegybevétel lenne. Olyan ez, mint az új stadionok: azokat is megnézik az emberek, de hosszabb távon nem stadiont nézni járnak meccsre, hanem a minőségi futballért” – mondta Muszbek.

Hozzátette: „Hogy van-e mindennek marketingértéke? Nehezen számszerűsíthető, ám az elmúlt években idekerült kiöregedett sztárok – Túlio, Signori – nem igazolták az ilyen várakozásokat. Nem győz meg a dolog, hogy ez lenne a futballunk jövője, az inkább az olyan hírekben rejlik, mint most Kalmár Zsolt bemutatkozása a lipcsei Bundesliga-csapatban. Az a jó irány. Del Piero, Rocchi ideigazolásának akkor lenne haszna, ha tömegek ostromolnák meg miattuk a stadionokat. De inkább ügyes ügynökök marketinghúzásait látom ezekben a hírekben, s miután a magyar kluboknak új piacok építésében nincsenek tapasztalataik, hát hisznek ezeknek a rutinos öreg rókáknak.”

„Világsztárokról van szó, pályájuk csúcsán mindig örömmel néztük őket. De hogy miért kell Del Pierónak harminckilenc évesen még futballoznia, szinte koldulva járnia a világot, ez számomra rejtély – a többmilliós fizetésre már aligha van szüksége. Mintha egy elment hangú operaénekes kilincselne a világ színpadain, pedig neki már nem kellene énekelnie, Del Pierónak már a személyiségét és a múltját kellene beletennie a világfutballba” – jelezte még a sportközgazdász.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik