Kevin McCabe kezében a döntés pénteken

Vágólapra másolva!
2009.10.29. 17:17
null
Nem lesz sok mosoly pénteken: Kevin McCabe mondja ki az utolsó szót a Fradinál az edzőkérdésben (Fotó: M. Németh Péter, archív)
Címkék
A Nemzeti Sport értesülései szerint Bobby Davison nem lesz ott a holnap délután kettő órára meghirdetett sajtóbeszélgetésen, ez nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy nem ő marad a Soproni Ligában szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője. A végső szót Kevin McCabe mondhatja ki, csütörtökön órákig egyeztettek Davisonnal.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen szakembernek kellene irányítania a Ferencváros labdarúgócsapatát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Amennyiben ez az igen valószínűsíthető forgatókönyv valósul meg, a csapatot az őszi hátralévő fordulókra minden bizonnyal a Csató Sándor, Craig Short edzőpáros veszi át.

Ezt az értesülést támasztja alá, hogy – ahogy azt a Nemzeti Sport Online-on már olvashatták – a két szakember vezényelte a csütörtöki edzést is.

Majd két órán át tartott a gyakorlás, miközben Bobby Davison vezetőedző Berki Krisztián vezérigazgatóval egyeztetett - az együttes krízise, az edzőkérdés, a jövő szerepelt a napirenden. A délelőtti megbeszélés hosszúra nyúlt, hogy aztán rövid ebéd után délután folytatódjon - kiegészülve a Budapestre érkező Terry Robinson ügyvezető igazgatóval.

Nyilvánvaló, hogy Bobby Davison, illetve a csapat további sorsa az angolok kezében van. A Kevin McCabe tulajdonában lévő cégcsoport a minél jobb szereplés érdekében egymilliárd forintnál is többet költ az élvonalba jutott Ferencvárosra, azonban hiába a honi viszonylatban rekordnak számító költekezés, elmaradnak az eredmények. Az angolok most azt vizsgálják, hogy szakmai, netán más oka van-e a sikertelenségnek.

CSATÓ ÉS BERKI EDZÉS UTÁN TÁRGYAL
 

A Nemzeti Sport értesülései szerint Berki Krisztián, az FTC Zrt. vezérigazgatója a labdarúgócsapat délelőtti edzése után az irodájába kérette Csató Sándort.

 

Csató mellett valószínűleg Craig Short is ott lesz a kora délutáni megbeszélésen.

Tavaly áprilistól (akkor került a labdarúgócsapat angol tulajdonba) minden kérdésben Kevin McCabe mondja ki az utolsó szót - meghallgatva a zrt. igazgatótanácsa, valamint személyi tanácsadói véleményét. Ezúttal sem lesz másképp, azaz jó esély van arra, hogy Bobby Davison pénteken elköszönjön a csapattól, és néhány hétig a Csató, Short páros felügyelje a szakmai munkát.

A Ferencváros rendkívül gyengén szerepel a 2009–2010-es szezonban, a bajnokságban 11 mérkőzésen mindössze kétszer győzött, és a Magyar Kupából is kiesett.

Csató Sándor 2006-ban, még Csank János asszisztenseként került az Üllői útra, míg a korábban többek között a Derby Countyban, az Evertonban, a Blackburnben és a Sheffield Unitedben játszó Short 2008-ban csatlakozott a szakmai stábhoz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik