Daerden a lila-fehérek új vezetőedzője - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.05.31. 19:16
null
Jos Daerden vezetheti ki a lila-fehéreket a gödörből
Igaznak bizonyultak a Nemzeti Sport korábbi információi: Joseph Daerden lett a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest FC új vezetőedzője.

Megvan az Újpest új vezetőedzője: a klub hivatalosan is bejelentette, hogy Joseph Daerden veszi át a csapat irányítását. Az 57 esztendős tréner legutóbb a Charleroi-nál dolgozott, vasárnap, a Videoton elleni bajnokit a helyszínen tekintette meg.

Daerden játékosként és edzőként is megfordult a Standard Liege-nél, ahol az Újpest elnök-tulajdonosának, Roderich Duchatelet-nek van érdekeltsége, így ismertségük innen származhat.

Daerden játékosként megfordult a Standard Liege-ben, a Rodában, a Beerschotban és a Germinal Ekerenben is, a belga válogatott mezét ötször ölthette magát. 1981-ben Belga Kupát és Belga Szuperkupát nyert a Standarddal, 1982-ben pedig bajnoki címet.

Edzőként dolgozott többek között a Standard Liege-nél, a Lierse-nél, az FC Eindhovennél, a Metalurh Donecknél, a Twenténél és a Germinal Beerschotnál is. 1997-ben Belga Szuperkupát nyert a Lierse-sel, 2002-ben pedig belga bajnok lett a KRC Genk másodedzőjeként.

ÚJPEST FC

Érkezők: Egerszegi Tamás (Siófok – lejár a kölcsönszerződése), Rubus Tamás (Vasas – lejár a kölcsönszerződése), Szabó Bence (Vasas – lejár a kölcsönszerződése), Takács Zoltán (Vasas – lejár a kölcsönszerződése)

Távozik/távozhat: Dvorschák Gábor (?), Akoete Henrietse Eninful (togói, Standard Liege – Belgium, lejár a kölcsönszerződése), Fodor Marcell (?), Kiss Zoltán (?), Tajthy Tamás (?)
Kiszemeltek: Böde Dániel (Paks), Gosztonyi András (Videoton)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik