Daerden: A DVSC minőségi csapat, de ez ránk is igaz

Vágólapra másolva!
2012.09.03. 09:31
A labdarúgó NB I hatodik fordulója a DVSC-Teva Újpesten elért gól nélküli döntetlenjével, majd a Videoton siófoki 3–1-es sikerével ért véget vasárnap. A Megyeri úton rendezett találkozó után mindkét edzőben maradt hiányérzet, míg a Balaton-parton reális eredmény született, így Paulo Sousa is egyetértett azzal, hogy tökéletes volt a Videoton elmúlt hete.

Újpesten mindkét fél boldogságához hiányzott a gól (Fotó: Czerkl Gábor)
Újpesten mindkét fél boldogságához hiányzott a gól (Fotó: Czerkl Gábor)
Újpesten mindkét fél boldogságához hiányzott a gól (Fotó: Czerkl Gábor)
Újpesten mindkét fél boldogságához hiányzott a gól (Fotó: Czerkl Gábor)
Újpesten mindkét fél boldogságához hiányzott a gól (Fotó: Czerkl Gábor)

ÚJPEST–DVSC-TEVA 0–0

Hiába lőtt három kapufát a Debrecen, egyet pedig az Újpest, gól nem láthattak a szurkolók vasárnap délután a Megyeri úton. „Maradjunk annyiban, csoda, hogy ez a kilencven perc gól nélkül ért véget – mondta is a meccs után Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője. – A második félidőben jött ránk a Debrecen, de nem hibáztatom a játékosokat, próbáltunk veszélyes kontrákkal operálni.”

„Az első játékrészben több helyzetünk volt, sajnálom is, hogy nem szereztük meg a vezetést. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, mert tudtuk, hogy fáradt csapat érkezik hozzánk, de képtelenek voltunk ezt kihasználni. A Debrecen minőségi csapat, de azt hiszem, ez ránk is igaz” – mondta a belga szakember, akinek felvetették, lehet, reaktiválni kellene Rajczi Pétert a második csapatból.

„Nem én küldtem oda, nem az én döntésem volt…” – reagált az edző.

„Fordulatos, jó mérkőzés volt, csak a gól hiányzott – nyilatkozott a találkozó után Kondás Elemér, a Debrecen szakvezetője. – Kissé fáradtan mozogtunk, de rúgtunk három kapufát, ezért csalódott vagyok. Győzni jöttünk Újpestre, de ezúttal ennyi jött ki belőle. Gól nélkül nehéz nyerni, ám ezt az egy pontot is nagyon meg kell becsülni.”

Ibrahima Sidibe a középpályán kezdte az összecsapást. „Úgy gondoltam, hogy hátrábbról indulva lendületes lehet, és Adamo Coulibalyt onnan támogatva veszélyesebben támadhat a csapat. Később aztán váltottunk, és átálltunk a kétcsatáros formációra.”

ÚJPEST FC–DVSC-TEVA 0–0

(A Magyar Televízió felvétele)



BALAJCZA: ÉLVEZHETŐ 0–0-S MECCS VOLT EZ

SZAKÁLY: IGAZSÁGOSNAK ÉRZEM A DÖNTETLENT

SIÓFOK–VIDEOTON 1–3

„Gratulálok a Videotonnak a csütörtöki sikeréhez és természetesen a vasárnapi győzelméhez. Nem könnyítette meg a helyzetünket, hogy az átigazolási időszak utolsó óráiban is érkeztek hozzánk új emberek, és bizony ez a mérkőzés már az első gól után eldőlt. A Videoton fölénk kerekedett, megérdemelten nyerte meg a meccset” – összegzett a találkozó után Horváth Károly, a Siófok szakmai igazgatója.

„Idén sajnos nem tudtuk idejében pótolni a tőlünk távozó labdarúgókat, de azon leszünk, hogy sikerüljön. Voltam már ilyen nehéz helyzetben edzőként, mégpedig az NB II-ben, amikor hétpontos hátrányunk volt, mégis bajnokságot tudtunk nyerni. Bizakodásra ad okot, hogy úgy tűnik, a kapuskérdés megoldódott, és a válogatott miatti kéthetes bajnoki szünetben igyekszünk úgy összerakni a csapatot, hogy elkerüljünk a veszélyes zónából.”

„Olyan érzelmi telítettség után, mint amit a Trabzonspor elleni mérkőzés adott, nem volt könnyű felkészülni a hétvégi fordulóra – nyilatkozta Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője. – Ennek ellenére jól futballoztunk, viszonylag hamar vezetést szereztünk, és irányítottuk a játékot. A találkozó végén nehéz helyzetbe is kerülhettünk volna, de labdarúgóink jól reagáltak a hazai csapat szépítésére.”

„Én már az első félidőben mutatott futballal is elégedett voltam. Több játékost új pozícióban próbáltunk ki, és bebizonyosodott, lehet rájuk számítani. Örülök, hogy ezekkel a futballistákkal dolgozhatok együtt.”

„Tökéletes volt ez a hét. Már a hét első napján aláírtam volna, ha valaki azt mondja, így sül el a két meccsünk. Csak ismételni tudom magam: nagyon jó érzés, hogy ilyen labdarúgókkal dolgozhatok együtt: fogékonyak az újra, tanulni, fejlődni akarnak” – mondta a portugál szakember.

FGSZ SIÓFOK–VIDEOTON FC 1–3

(A Sport Televízió felvétele)

A MÉRKŐZÉS UTÁNI NYILATKOZATOK
AZ ÁLLÁS
1. MTK Budapest64210–4+614
2. Győri ETO641115–9+613
3. DVSC-Teva641110–5+513
4. Budapest Honvéd641110–6+413
5. Videoton FC64119–5+413
6. Diósgyőri VTK63126–7–110
7. Haladás622210–7+38
8. Kaposvári Rákóczi62135–9–47
9. Ferencváros61328–80 6
10. MVM Paks61329–10–16
11. Pécsi MFC61325–6–16
12. Újpest FC61236–8–25
13. Egri FC61237–10–35
14. Lombard Pápa FC61235–8–35
15. Kecskeméti TE-Phoenix Mecano
61236–11–55
16. Siófok6155–13–81
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik