Short a vezetőedző, Csató a segédje a Fradinál

Vágólapra másolva!
2009.10.30. 13:58
Címkék
A Ferencváros labdarúgócsapatának vezetősége váltásra határozta el magát: Bobby Davison utódjaként Craig Short és Csató Sándor ülhet a kispadra, közülük az angol szakember lesz a megbízott vezetőedző az FTC őszi találkozóin. A váltást hivatalosan Berki Krisztián jelentette be, Davisonnal közös megegyezéssel bont szerződést a klub.

A régi edző és az utódok: Craig Short, Csató Sándor, Bobby Davison (Fotó: M. Németh Péter, arhcív)
A régi edző és az utódok: Craig Short, Csató Sándor, Bobby Davison (Fotó: M. Németh Péter, arhcív)

Az újonc Ferencváros rendkívül gyengén szerepel a 2009–2010-es szezonban, a bajnokságban 11 mérkőzésen mindössze kétszer győzött, a Magyar Kupából is kiesett, így nem előjelek nélküli az angol szakvezető menesztése. Davison munkáját a szurkolók is élesen kritizálták, de Berki Krisztián, a labdarúgó zrt. ügyvezető igazgatója is elégedetlen volt a trénerrel.

Az angol szakvezetőt többször is megfenyegették a fanatikus szurkolók, állítása szerint nem tudott a munkájára koncentrálni, nem bírta elviselni a nyomást – mondta a sajtótájékoztón Terry Robinson.

Davison 2008. április 16-tól töltötte be az FTC vezetőedzői pozícióját, és irányításával a 2008–2009-es idényben a csapat az NB II-ből feljutott az NB I-be.

A Ferencvárost megbízott edzőként Lipcsei Péter irányította az együttes keddi, bonyhádi hírverő találkozóján, a csütörtöki és pénteki edzést pedig már Short és Csató vezényelte. Utóbbi a pénteki tréning után tárgyalt a vezérigazgató irodájában.

Az edződuó megbízását Berki Krisztián javasolta. A vezető elmondta: ezzel a megoldással másfél-két hónapjuk van új tréner keresésére. A vezetőedző addig Short lesz, Csató a segítőjeként dolgozik.

Az elmúlt húsz évben mindössze két olyan vezetőedző dolgozott a Ferencvárosnál, aki több mint két éven keresztül irányította, irányíthatta a csapatot. Az utóbbi két évtized során Bobby Davison a tizenharmadik vezetőedző, ám egyelőre csupán Nyilasi Tibor (1990–1994), a horvát Marijan Vlak és a szerb Zoran Kuntics mondhatja el magáról, hogy a vezetőség nem idő előtt köszönte meg a munkáját.

A Soproni Liga 2009–2010-es szezonjában ez már a negyedik edzőcsere volt: elsőként a Haladás elöljárói köszönték meg Csertői Aurél munkáját (utódja Róth Antal lett), majd a Kecskemét vezetőedzője, Tomiszlav Szivics mondott le (helyette Csertői Aurél lett az edző). A Honvédnál Sisa Tibort Massimo Morales váltotta.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik