Nemzetisport.hu 2010.02.14 12:14 Frissítve: 2014.04.16 01:01

Craig Short: a kontrákra kell nagyon figyelni!

Elégedetten értékelte a Ferencváros labdarúgócsapatának REAC elleni, 6–1-es győzelmével végződő felkészülési mérkőzését Craig Short, a zöld-fehérek vezetőedzője. Az angol szakember már tudja, milyen összeállításban kezdi csapata a tavaszi szezont – egyelőre annyit árult el, hogy Ferenczi István és Anthony Elding lesz a csatársorban.

Craig Short:
Craig Short: „Jó volt nézni a fiúkat" (Fotó: Németh Ferenc)

– Élvezte a mérkőzést?
– Jó volt nézni a fiúkat. Néha egészen hatékonyan játszottunk, nagyon úgy tűnik, hogy az új igazolásaink remekül illeszkednek majd a csapatba. Keményen dolgoztunk a felkészülés alatt, a játékosok végig partnerek voltak, küzdeni eddig is tudtunk, most már a játékkal sem lehet gond.

– Összeállt már a fejében a kezdő tizenegy?
– Ha akarnám, el tudnám mondani most is. Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján gond nélkül meg tudnám most nevezni, melyik összeállításban vagyunk a legerősebbek.

– Akkor halljuk.
– Na azt nem...

– Két csatárral játszik a Ferencváros a tavasszal?
– Én inkább úgy fogalmaznék, hogy egy igazi befejező csatárral és egy visszavont ékkel. Ferenczi István és Anthony Elding jól megérti egymást elöl, jó tavaszt produkálhatnak. De a középpályán is nagy felelősség hárul majd a labdarúgókra, nemcsak középen, a széleken is sok támogatást várok a támadójátékban.

– Látott gyenge pontot a mostani meccsen?
– Tökéletes csapat nincsen. Ahogy néztem, egyes szituációkban óvatosabbnak kell lennünk. Különösen hazai pályán kell erre majd odafigyelnünk, a nagy rohanásban nehogy lekontrázzanak.

– Figyelte a vetélytársak felkészülését? Hamarosan az Újpest ellen játszanak Ligakupa-mérkőzést...
– Tisztában vagyok a többi magyar csapat téli eredményeivel. De azt hiszem, nem baj, hogy én ezekben a hetekben inkább a saját csapatomra koncentráltam.

EMLÉKEZTETŐ
FERENCVÁROS–REAC 6–1 (2–1)
FTC: Megyeri – Csizmadia (Joaquín, 75.), Wolfe, Balog Z., Stockley – Rósa D. (Tóth B., 65.), Doherty (Lipcsei, 65.), Morrison – Shaw (Schembri, 65.) – Ferenczi, Elding
Gólszerző: Ferenczi (23., 78., 82.), Elding (31., 76.), Shaw (62.), ill. Pölöskey (27.)
2019.06.15 17:10:10

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Isael az első félidőben, Szihnyevics a fordulás után talált be a szlovén csapat ellen.

2019.06.15 08:10:14

Labdarúgó NB I CSILLAG PÉTER

Both Józseffel vendégeskedtünk a volt szövetségi kapitánynál, akinek sportszerű levelet írt a korábbi rivális Ferencváros.

2019.06.14 21:38:01

Labdarúgó NB I N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Élnek idősödő labdabolondok, akik hiszik, ha Varga nem lép le, ha Albert nem sérül meg – pontosan ma ötven éve –, futballunk históriája másképp alakul. Úgy vélem, a lényegi tendenciákra nézve nemigen alakult volna másképp.

2019.06.13 17:06:01

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Alasztics tartotta a lelket a tartalékos szombathelyiekben, de Amílcarral ő sem bírt.