Carsten Janckerrel erősíthet az Újpest

Vágólapra másolva!
2009.08.24. 09:17
null
Carsten Janckertől (jobbra) nyáron szabadult meg a Mattersburg (fotó: Action Images)
Címkék
Neves csatárral erősítheti meg keretét az Újpest labdarúgócsapata, kedden Magyarországra érkezik Carsten Jancker. A korábbi német válogatott futballista legutóbb az osztrák Mattersburgban futballozott.

A jelek szerint tovább erősödhet az Újpest, a Nemzeti Sport információi szerint neves csatár érkezik a Megyeri útra. Carsten Janckerről van szó, aki fénykorában 33 alkalommal húzhatta fel magára a német válogatott mezét.

A tankszerű támadó kedden érkezik Budapestre, és megegyezés esetén az sincs kizárva, hogy már a következő fordulóban magára húzhatja a lila-fehérek mezét.

Jancker az előző szezonban a Mattersburg labdarúgója volt, de az osztrákok kijelentették, hogy nem tartanak rá igényt a most folyó bajnokságban.

A 34 éves futballista a Rapid Wien együttesében tűnt fel, 1996-ban többek között az ő góljainak köszönhetően jutott el a KEK-döntőig a bécsi csapat. Utána hat évet töltött a Bayern Münchenben, de viselte az Udinese, a Kaiserslautern és a kínai Sanghaj Senhua mezét is. A német válogatottal ott volt a 2000-es Eb-n és a 2002-es vb-n, utóbbin ezüstérmet szerzett. A müncheniekkel négyszeres német bajnok, valamint 2001-ben BL-győztes lett.

Az újpestiekkel kapcsolatos hír, hogy a 19 éves támadó, Szabó Bence az őszi szezont az angol Wolverhampton együttesénél tölti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik