Carrillo: Sajnálom, hogy így alakult; Kuttor: Csodálatos csapatom van

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.21. 10:21
null
Szappanos Péter kapus is tett azért, hogy a Mezőkövesd legyőzze a Fehérvárt (Fotó: Földi Imre)
Pénteken és szombaton összesen négy mérkőzést rendeztek meg a labdarúgó NB I 31. fordulójából – lássuk az eddigi találkozók mestermérlegeit!

 

MEZŐKÖVESD–MOL FEHÉRVÁR FC 2–1

KUTTOR ATTILA, a Mezőkövesd vezetőedzője
– Mi a véleménye a látottakról?

– Óriási fegyverténynek tartom a győzelmünket! Úgy gondolom, ez a szív, az akarat és a lelkesedés diadala volt. Eddig is tudtam, hogy csodálatos csapatom van, és tapasztaltuk azt is, hogy az utóbbi hetek eredménytelensége miatt sem omlottunk össze. Az biztos, nagyon kevés együttes van a mezőnyben, amelyik megbirkózott volna ezekkel a megpróbáltatásokkal.

– Mennyire befolyásolta a kiállítás a mérkőzés eredményét?
– Ez érdekes felvetés, és nem is nagyon tudok rá okos feleletet adni. Fogalmam sincs, mi lett volna, ha egyenlő létszámban játszunk. Az persze vitathatatlan, hogy a kiállítás hatalmas hátrányt jelentett nekünk.

– Emberhátrányban is reménykedett a győzelem megszerzésében?
– Engem abból a fajtából faragtak, aki mindig, minden körülmények között derűlátó, és most is bíztam a csapatomban. Aki látta a mérkőzést, tanúsíthatja, hogy ellenfelünknél lényegesen több helyzetet dolgoztunk ki, bátran felvállaltuk a támadójátékot, és ennek volt a gyümölcse ez a csodálatos siker.

JOAN CARRILLO, a Mol Fehérvár vezetőedzője
– Hogyan látta a mérkőzést?

– Sajnálom, hogy így alakult, szurkolóink sokkal többet érdemeltek volna, és jóval több is volt ebben a találkozóban. Remekül kezdtünk, mi irányítottuk a játékot, helyzeteket dolgoztunk ki, gólt is szereztünk, majd emberelőnybe kerültünk. Sajnos ezt az előnyünket nem tudtuk érvényesíteni.

– Egy félidőt emberelőnyben játszhattak. Nem kínos így az eredmény?
– De az, sajnos semmire sem mentünk az emberelőnnyel. A szünetben felhívtam játékosaim figyelmét arra, hogy oda kell figyelni a mezőkövesdi ellentámadásokra. Hiába dolgoztunk ki helyzeteket, támadásainkat nem fejeztük be góllal.

– Korábban megszerezték a második helyet. Mivel lehetett motiválni a játékosokat?
– Azzal, hogy szeretném, ha a csapat korszerű labdarúgást mutatna be. Ez azt jelenti, hogy erősítenünk kell a támadójátékunkat, szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni. Egyébként pedig szükségtelen profiknál a motivációra hivatkozni, hiszen mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy valamennyi mérkőzésen a győzelem megszerzése a cél.

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC 3–1

HORNYÁK ZSOLT, a Puskás Akadémia vezetőedzője
– Négy meccsen három győzelem, egy döntetlen – aligha elégedetlen.

– Nagyon fontos győzelem volt a Paks elleni, de az első és második félidei játékunk között nagy különbség volt. Már a szünet előtt is megszerezhettük volna a harmadik gólunkat, nyugodtabb lettem volna. A szünetben beszéltük, hogy nem jönne jól a paksi gól, erre lemaradtunk egy beadásról. Túl passzívak voltunk a második félidőben, több kulcsjátékos el is fáradt.

– A balbekk Nagy Zsolt játszott kényszerűségből jobbhátvédet, míg a bal oldalon Deutsch László védekezett. Elégedett volt velük?
– Szolnoki Roland eltiltása miatt közöttük kellett választanom, és Nagy Zsolt a rutinosabb, Deutsch László meg az elmúlt időszakban jó teljesítményt nyújtott a bal oldalon, ezért döntöttem így. Apró hibákat leszámítva mindkettőjükkel elégedett vagyok.

– Bosszantja, hogy a Mezőkövesd az utolsó pillanatban megnyerte a Fehérvár elleni meccset?
– Még nem dőlt el a harc a bronzéremért, van hátra két mérkőzés, szeretnénk mindkét meccsünket megnyerni, és ha sikerül, akkor még a miénk lehet a harmadik hely.

OSZTERMÁJER GÁBOR, a Paks vezetőedzője
– A döntetlen is benne volt a meccsben, mégis kétgólos vereséget szenvedtek.

– Sajnos a negyedik percben lesgólt kaptunk, ennek ellenére a Puskás Akadémia határozottan játszott, jó volt a párharcokban, és talán megérdemelten vezetett. A második félidőben viszont jól küzdöttünk, beszorítottuk őket. A csapatomban volt akarat, magyar vér, spiritusz. Nincs okunk szégyenkezni.

– Amikor eldőlt, hogy sem Böde Dániel, sem Könyves Norbert nem játszhat, bízott a sikerben?
– Ebben a bajnoki hajszában gyakran cserélgettem a játékosaimat, így nem tartottam attól, hogy valaki nem bírja a terhelést vagy nem motivált. Sikerült helyettesítenünk Böde Dánielt és Könyves Norbertet, Sajbán Máté gólt is szerzett, de a klasszisuk azért hiányzott.

– Fogadják a Diósgyőrt, mennek Debrecenbe. Ott dől el a bennmaradás a ki-ki meccsen?
– Ez a Debrecen eredményeitől is függ, hogy szerez-e még pontokat, mert ha nem, nekünk elég a Diósgyőrt legyőzni.

ZTE–BP. HONVÉD 2–0 (pénteken játszották)

MÁRTON GÁBOR, a ZTE vezetőedzője

– Hatalmas sóhajok közepette érkezett a sajtótájékoztatóra. Minek tudható ez be?

– Az a helyzet, hogy mi a kispadon is elfáradtunk kissé. Noha jól játszott a csapat, azért az első félidőben kaotikus állapotok uralkodtak a pályán. Ahhoz képest, hogy fárasztó időszak áll mögöttünk, a második félidőben már teljesen rendben voltunk. Most a meccs végén vált biztossá a siker, ezért sóhajtoztam.

– Úgy tűnt, mintha minden játékosa gólt szeretett volna lőni...
– Teljesen igaz a megállapítás, a második egészségügyi szünet alatt fel is hívtam a figyelmet arra, hogy mindenki próbáljon meg kombinatívabban futballozni, bár hozzáteszem, abszolút pozitívnak tartom, ha egy csatár gólra törően, veszélyesen próbál küzdeni. Persze az is igaz, nagyobb figyelemmel már korábban eldönthettünk volna a meccset.

– Eldőlt, hogy NB I-es marad a csapat. Milyen célok lebegnek a stáb előtt?
– Most az a jó érzés, hogy csak előre kell tekinteni, hogy mi történik mögöttünk, már nem számít.

PISONT ISTVÁN, a Bp. Honvéd vezetőedzője

– Jól játszott a csapat, de ez ezúttal kevés volt: ön szerint mi döntött a ZTE javára?

– Le a kalappal a játékosok előtt, mert valóban végig nyíltan, bátran futballoztak. A meccset a hatékonyság billentette a ZTE javára, és az, hogy a hazaiak sokkal racionálisabban futballoztak, mint mi.

– Mit gondol, az öngól fordulópontja volt a mérkőzésnek?
– Nem mondanám, hogy emiatt vesztettünk, inkább azzal érvelnék, hogy az a gól kissé megtört bennünket. Hátrányban is megpróbáltunk azonban eredményesen futballozni, nem tudom elmarasztalni a játékosokat, ám a támadófutballban még fejlődnünk kell.

– Minek tudható be, hogy több helyen is változtatott az összeállításon?
– A sorozatos terhelés hatására érezhetően több játékos is elfáradt, ezért őket pihentetni kellett, és azt is jegyezzük meg, jelen helyzetben még figyelni kell a játékosok egészségére. Ezért is adtam a fiataloknak lehetőséget, miközben Djordje Kambert és Ivan Lovricot sem jelöltem a kezdőbe.

A FERENCVÁROS–ÚJPEST (1–0) MÉRKŐZÉS MESTERMÉRLEGEIT IDE KATTINTVA OLVASHATJA!

NB I, 2019–2020, 31. FORDULÓ
JÚNIUS 19.,PÉNTEKHELYSZÍNNÉZŐSZÁM
JÁTÉKVEZETŐ
ZTE–Budapest Honvéd 2–0
Zalaegerszeg,ZTE Aréna4745Pintér Csaba
JÚNIUS 20., SZOMBAT
Mezőkövesd–Mol Fehérvár 2–1Mezőkövesd,Városi Stadion1500Karakó Ferenc
Puskás Akadémia–Paks 3–1
Felcsút,Pancho Aréna800Berke Balázs
FTC–Újpest 1–0
Budapest,Groupama Aréna15 727Bogár Gergő
JÚNIUS 21., VASÁRNAP
19.00:Kaposvár–Kisvárda
Kaposvár,Rákóczi StadionFarkas Ádám
21.05:DVSC–DVTK
Debrecen,Nagyerdei StadionBognár Tamás
TABELLA •GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Ferencvárosi TC31227257–23+3473
2. Mol Fehérvár FC31178654–28+2659
3. Mezőkövesd Zsóry FC31148942–29+1350
4. Puskás Akadémia FC311311749–39+1050
5. Zalaegerszegi TE FC311191149–41+842
6. Diósgyőri VTK301251338–42–441
7. Budapest Honvéd311181231–40–941
8. Újpest FC311071438–44–637
9. Paksi FC311071441–50–937
10. Kisvárda301051537–41–435
11. Debreceni VSC30951642–56–1432
12. Kaposvári Rákóczi FC30422424–69–4514

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik