Bundabotrány: német források szerint az Újpest az egyik érintett

Vágólapra másolva!
2009.11.21. 18:41
Címkék
A német Bild információi szerint a magyar csapatok közül az Újpest az egyik érintett az európai labdarúgás – egybehangzó értékelések szerint eddigi legnagyobb – megvesztegetési botrányában.

Német források korábban beszámoltak arról, hogy 13 magyar bajnoki szerepel a gyanús mérkőzések között, de eddig nem kerültek nyilvánosságra a klubok nevei.

A Bild internetes oldalán található cikkben az olvasható, hogy Magyarországon az Újpest az egyik érintett - de a többi klubot nem nevezik meg a cikkben.

Az újság információi szerint a német másodosztályban a Nürnberg–Osnabrück, és az Augsburg–Osnabrück mérkőzések gyanúsak.

A Bild szerint az Újpest az egyik magyar érintett
A Bild szerint az Újpest az egyik magyar érintett

 

A lila-fehérek vezetősége a klub honlapján közleményben reagált a német Bild című lapban megjelent vádakra. Az Újpest FC honlapján megjelent reakciót az alábbiakban olvashatják.

Miután az Újpest FC-t egy német bulvárlap mindenféle konkrétum nélkül, a korrekt újságírás szabályait felrúgva „belekeverte” az úgynevezett nemzetközi, 200 labdarúgó-mérkőzést érintő fogadási botrányba, klubunk hivatalos közleményben kénytelen elhatárolódni magától az ügytől, és a német sajtótermék eljárásától.
 
Az Újpest FC közleménye:
 
„Kijelentjük, hogy az Újpest FC, mint klub semmilyen szinten nem kapcsolható össze az úgynevezett nemzetközi fogadási botránnyal, továbbá a mérkőzések manipulálásával.

Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy egyetlen magyar mérkőzést nem neveztek meg konkrétan, így jelenleg még az sem állítható, hogy olyan mérkőzés is a vizsgálat tárgyát képezi, amelynek az Újpest FC volt az egyik résztvevője. Az eddigi médiahíradások nyomán csak annyit tudunk megállapítani, hogy nem klub- és bajnokság-specifikus ügyről van szó, mivel a hírek szerint UEFA által rendezett mérkőzések és játékvezetők is érintettek. Miután klubunkhoz semmiféle hivatalos értesítés nem érkezett, érdemi reakció az Újpest FC-től nem is várható.

Amíg érdemi, tényszerű információ a vizsgált, állítólagosan magyar érdekeltségű mérkőzésekkel kapcsolatban nem lát napvilágot, klubunk nem kíván többet a német bulvárlap híreszteléseivel foglalkozni. Amennyiben klubunk hivatalos felkérést kap az ügyben annak tisztázására, készek vagyunk együttműködni az európai és a magyar szövetséggel, illetve az illetékes hatóságokkal.

Az Újpest FC célja természetesen nem is lehet más, mint a játék tisztaságának megőrzése és a sport szellemiségének tiszteletben tartása. Ezúton kívánunk elhatárolódni a német bulvárlap eljárásától – amellyel kapcsolatos jogi lépések megtételéről később döntünk –, és arra kérünk mindenkit, hogy ne legyen partner klubunk nevének besározásában.”

 

A témával kapcsolatban újpesti reakciókat a Nemzeti Sport vasárnapi számában olvashatnak!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik