Budafok: a feljutó csapatot a Városházán köszöntötték

Vágólapra másolva!
2020.05.29. 18:29
Budapest 22. kerületében a Városházán köszöntötték a Budafoki MTE labdarúgócsapatát, amely 74 év után jutott fel az élvonalba, és stratégiai együttműködési megállapodást is aláírt az önkormányzattal. 
A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)
A GALÉRIA MEGNYITÁSÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Tumbász Hédi)

Az 1912-ben alapított, patinás budafoki futballklub 1946 után másodszor jutott fel az első osztályba (a lefújt NB II-es bajnokság második helyezettjeként), a nagy sikert méltó módon ünnepelte az egyesület: a 22. kerületi városháza dísztermében emelték poharukat a siker letéteményesei a feljutásra és az előttük álló élvonalbeli idényre.

A helyi önkormányzat újra bizonyságát adta, hogy mindenben támogatja a kerület büszkeségét, a futballcsapatot, és stratégiai együttműködési megállapodást írt alá Karsay Ferenc polgármester a Budafoki MTE jogi képviselőjével, dr. Bozóky Imrével, volt MLSZ-elnökkel és FIFA-játékvezetővel.

„Erre a szerződésre valójában csak a formaságok miatt volt szükség, hiszen a klub olyan szerves része a kerületnek, mint a testrészek a testnek” – fogalmazott beszédében Karsay Ferenc.

„ILYEN CSALÁDIAS KÖZÖSSÉGBEN MÉG SOHASEM VOLTAM”
Jakab János, a Budafok tiszteletbeli elnöke: – Ötvennyolc évet töltöttem el a futballban, de ilyen családias közösségben még sohasem voltam, mint Budafokon. Egyedül azt sajnálom, hogy szurkolóink nem lehettek itt velünk, remélem, hamarosan együtt is ünnepelhetünk. Ami a jövőt illeti: Oláh Lóránt sportigazgató tárgyalásai jól haladnak, a keret tagjainak nagy részével már megállapodtunk, és tervezünk még erősíteni NB I-es futballistákkal, amint velük is lehet tárgyalni.

Mint korábbi edző, a polgármester köszöntötte valamennyi trénert (Csizmadia Csaba, Dajka László, Gálhidi György, Prukner László, Tóth Bálint, Vitelki Zoltán), akik az elmúlt években hozzátették a munkájukat a sikerhez. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője ezután bejelentette, hogy az NB I-be és az NB II-be frissen feljutott csapatok a járványhelyzet miatt külön költségvetési támogatásban részesülnek a kormánytól.

Bélteky Róbert, a klub magyar–ausztrál tulajdonosa családi okokból személyesen nem tudott részt venni az ünnepségen, üzenetében azonban hangsúlyozta: noha maga is futballozott, és a Melbourne Victory tulajdonosaként ausztrál bajnoki címet is ünnepelhetett, sohasem adott még neki a labdarúgás olyan nagy örömöt, mint a Budafok NB I-be jutása.

„Hat éve lettem a klub tulajdonosa, a célunk mindvégig az NB I volt, és nagyon sokat tettünk azért, hogy ez az álmunk valóra váljon – üzente Bélteky Róbert. – Voltak hullámvölgyek, de nem adtuk fel, és megérdemeltük a feljutást, mert csak egy csapat szerzett nálunk több pontot.”

Az ünnepség csúcspontjaként a 74 év utáni feljutás emlékére készült érmet vehettek át a játékosok és a klub minden alkalmazottja Vizi Sándor elnöktől a pályamunkásokig, Kiss Norbert ügyvezető pedig kitüntetést adott át Jakab Jánosnak tiszteletbeli elnökként elért 150. NB-s mérkőzése emlékére.

KOVÁCS DÁVID: SZERETNÉNK BENNMARADNI AZ NB I-BEN

Az ősztől a Budafok színeiben hatodik idényét kezdő csapatkapitánnyal, az NB II gólkirályával, Kovács Dáviddal beszélgettünk az ünnepség után. Többek között elmondta, hogyan tudta meg, hogy NB I-esek lettek, melyik volt a legemlékezetesebb pillanat számára a mögöttük hagyott idényben, s arról is beszélt, mennyire alakul át az NB II-es ezüstérmes csapat az élvonalra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik