Bp. Honvéd: Rossi szerint az Európa-liga-szereplés álom

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2013.01.11. 14:54
A védelmét erősítené meg a labdarúgó NB I őszi 17 fordulója után ötödik helyen álló Budapest Honvéd – derült ki az együttes mai sajtótájékoztatóján. Marco Rossi arról is beszélt, mekkora az esélye annak, hogy a csapat idén ismét az Európa-ligában szerepelhessen.

Marco Rossi vezetőedző arról számolt be a pénteki sajtóbeszélgetésen, hogy baloldali és középső védőt mindenképpen igazolnia kell a klubnak, mert ezeken a posztokon sem mennyiségileg, sem minőségileg nem áll jól. Hozzátette, a kölcsönbe távozó Dieng Cheikh Abbas stílusának megfelelő futballista érkezése sem ártana, hogy a szenegáli csatárra épített taktikai elemek se vesszenek ki a Honvéd játékából.

„Álmodni lehet, de nagyon nehéz lesz elérni, hogy ismét indulhassunk az Európa-ligában, mert vannak klubok, amelyek jobb lehetőségekkel rendelkeznek, hogy megerősítsék a csapatukat" – mondta az olasz tréner, aki megjegyezte, a játékosaival elégedett, mert jó állapotban tértek vissza a téli szünetről, illetve az első edzések alapján a hozzáállásukkal sincsen probléma.

Ivancsics Gellért arról beszélt, jó lenne ismét kivívni az El-szereplést, amihez szerinte arra van szükség, hogy a minden gárda életében előforduló hullámvölgy ne az őszihez hasonló öt-hat, hanem legfeljebb két mérkőzésből álljon. Kiemelte, hogy a Magyar Kupát különösen fontosnak tartja, mert ennek a sorozatnak hagyománya van Kispesten, ráadásul ez is jó alkalmat kínál az El-indulás kiharcolására.

Kemenes Szabolcs csapatkapitány szintén úgy vélte, elsősorban stabilabban kellene szerepelnie a csapatnak, mert azt megmutatta, hogy képes jól játszani, ám ez nem minden alkalommal sikerült.

„A vezetés részéről nincs konkrétan megfogalmazott elvárás, de magunkkal szemben vagyunk annyira igényesek, hogy magasra tegyük a lécet. Személy szerint én reálisnak tartom az Európa-liga-indulást, mivel mindössze három pont a hátrányunk a harmadik Debrecennel szemben, ráadásul a Magyar Kupában is versenyben vagyunk" – mondta az MTI-nek a kapus.

A Budapest Honvéd nem utazik külföldi edzőtáborba, végig otthon készül, s hét felkészülési mérkőzést játszik. A kispestiek februárban a Magyar Kupa negyeddöntőjében a bajnokságban listavezető Győrrel találkoznak, míg a Ligakupa legjobb nyolc alakulata között a Péccsel csapnak össze.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BP. HONVÉDNÁL

Érkezők:

Távozik/távozhat: Dieng Cheikh Abass (szenegáli, Thank Hoa FC – Vietnam, kölcsönbe), Boris Bjelkanovic (horvát, ?), Donato Bottone (olasz, ?), Filip Kosztics (szerb, ?), Ibrahima Thiam-Iyane (szenegáli, ?), Joel Toe (libériai,?), Marko Rajics (szerb, ?), Marko Vidovics (montenegrói, ?)

Kiszemeltek: Leandro Martínez (argentin-olasz, AlbinoLeffe)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik