Bp. Honvéd: bezárják a „huhogó” kispesti szektort

Vágólapra másolva!
2013.04.29. 11:37
null
A Pápa elleni meccsen üres lesz a „Kispest-szektor” (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd csapatának tulajdonosa, George F. Hemingway betartja korábbi ígéretét, és a Lombard Pápa elleni hétvégi bajnokin lezáratja a folyamatosan rasszista megnyilvánulásokat produkáló Kispest szektort, amely miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a korábbiakban több százezer forintos pénzbüntetés fizetésére ítélte a klubot. A klub ezzel kapcsolatos közleményét változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága a Budapest Honvéd – Kecskemét mérkőzésen a hazai szurkolók egy kis csoportjának rasszista megnyilvánulása miatt a Honvédot 300 000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A rasszista magatartás a 85. percben megnyilvánult huhogás volt. Ugyan a huhogás a Kecskemét egyik játékosának szólt, de képzeljük el, hogy a mi játékosaink közül Tandia, Tchami, vagy King mit érezhetett, amikor a Kispest szektorban szurkolóink közé keveredett kis csőcselék csoport beindította tevékenységét.

A szurkolás a csapatról, a Budapest Honvédról, Kispestről szól. A fent említett büntetés és magatartás a Ferencváros elleni 400 000 Ft-os pénzbüntetést és az utána elhangzott klubközleményt követi, amelyben tájékoztattuk szurkolóinkat a konzekvenciákról. A morális megítélésen kívül tudomásul kell venni, hogy néhány hete a Magyar Labdarúgó Szövetség szigorú szabályozást léptetett életbe, mely eredményeként a Honvéd minden héten számlát kap (az utolsó két hétben összesen 700 000 Ft értékben). A huhogást, mint különösen visszataszító rasszista megnyilvánulást, erőteljesen büntetik.

2013. április 18-án kiadott közleményünkben tudattuk szurkolóinkkal, hogy amennyiben a Ferencváros elleni mérkőzésen tanúsított rasszista magatartás megismétlődik, a felháborító viselkedés helyszínét, a Bozsik Stadion úgynevezett Kispest szektorát a követező mérkőzésre bezárjuk. Miután ez bekövetkezett, ezúton értesítjük szurkolóinkat, hogy a szombaton, május 4-én megrendezésre kerülő Budapest Honvéd – Lombard Pápa mérkőzésre a Kispest szektort zárt szektornak nyilvánítjuk. A szektorbezárás egy mérkőzésre szól. Akinek bérlete van a Kispest szektorba, annak erre az egy mérkőzésre a családi szektor egy meghatározott helyére adunk belépési lehetőséget. A szektor bezárását nehéz szívvel rendeljük el, de ez az első lépés a közénk nem való, gyalázatos, rasszista elemek kizárására" – áll a Budapest Honvéd hivatalos közleményében, ami a honvedfc.hu-n jelent meg.

Hemingway így tehát tartja magát korábbi ígéretéhez, és valóban komoly szankciókat alkalmaz a rasszista drukkerek eltávolításáért.

„Minden szurkolótáborban van egy beépült kis csoport. Nálunk is a huhogás tizenöt-húsz ember munkája lehetett. Akik megvannak győződve arról, hogy a missziójuk az, hogy tönkretegyék a labdarúgást, tönkretegyenek minket, szélsőjobboldali irányba tereljék a csoportot. Persze van egy csoport, amely csak bunkó. Ami lényeges, hogy van egy nagy szurkolótábor, és ezek az emberek elrontják a szórakozásukat. Amikor ezeket az embereket a stadionon kívül tudjuk, nemcsak a magyar futball lesz jobb, hanem a szórakozás is" – nyilatkozta korábban a Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa a Digi Sportnak.

A bajnokság ötödik helyén álló Honvéd szombaton 16 órakor fogadja majd a Pápát a Bozsik-stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik