Bővítené stadionját a tartozását kifizető Diósgyőr

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.09.21. 13:28
null
A DVTK bővítené a stadionját (Fotó: Korponai Tamás)
Tizennyolcezer néző befogadására alkalmas stadionná bővítené pályáját a Diósgyőri VTK labdarúgócsapata, amelynek többségi tulajdonosa bejelentette, hogy sikerült törleszteni a korábbi 200 millió forintos adósságot.

„Meglehetősen nehéz örökséget vett át az Arago Zrt. cégcsoport – hangsúlyozta Dudás Hunor, a futballklubot működtető gazdasági társaság ügyvezető igazgatója szerdai sajtótájékoztatón. – Mára azonban leküzdöttük a kétszázmillió forintos adósságot, kialakítottunk egy megfelelő összetételű együttest, szervezetté tettük a munkát, és átlátható lett a gazdálkodásunk, valamint a szerződések is."

Dudás kiemelte: álmuk, hogy a meglévő, 4332 fedett ülő- és kb. 7000 állóhellyel bíró stadiont 18 ezresre bővítsék. Ezen kívül hamarosan két-két mű-, illetve hagyományos füves pálya építésébe vágnak bele, és ez érdemi változásokat hozhat az utánpótlás-nevelésben. A szükséges önrészt Leisztinger Tamás vállalkozó cége, az Arago Zrt., valamint a miskolci önkormányzat biztosítja, ugyanakkor számítanak a látványsportágak támogatására kialakított társaságiadó-kedvezményre is.

Az ügyvezető büszkén említette, hogy a rendezés éve után immáron derűsebben tekintenek a jövőbe. Helyi kötődésű szakembereket vontak be a munkába, jelentős igazolásokkal erősítették meg az együttest, és hétpontos hátrányt ledolgozva vívták ki a feljutást az NB I-be. Az élvonalban kilenc forduló után 15 ponttal az ötödik a Diósgyőr.

Szentes Lázár szakmai igazgató elmondta: tavaly ősszel csak minimális változtatásokat tudtak végrehajtani az állományban, az áttörést a téli időszak hozta meg. A koncepció irányváltást eredményezett, és ezen a területen döntő volt a spanyol José Luque leigazolása.

„Lényeges volt, hogy újabb spanyol játékosokat tudtunk szerződtetni – fogalmazott Szentes. – Nálunk nem az történt, hogy az új játékosok alkalmazkodtak a régiekhez, hanem éppen fordítva: a magyaros mentalitás tűnt el az öltözőnkből, az itteni közeg vette fel a spanyolok hozzáállását, és követte az ibériaiakat! Ez döntő momentum a DVTK életében! A munkamorál, a szemlélet gyökeresen megváltozott. Lényeges, hogy mindez pontokban, illetve a táblázaton elfoglalt helyezésben is kamatozik."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik