Bódog Tamás feljelenti Csertői Aurélt

Vágólapra másolva!
2009.08.25. 12:28
Címkék
Gladiátorként csapott össze Csertői Aurél és Bódog Tamás a Szombathelyi Haladás–Videoton FC bajnoki (4–3) alatt: a két edző a pattanásig feszült végjátékban a hazai kispad előtt utcai harcokra hasonlító jelenetsorral borzolta a kedélyeket. A vendégek pályaedzője rátámadt a szerinte időt húzó Csertői Aurélra, a Haladás vezetőedzője pedig önvédelemre hivatkozva megrúgta a kollégát. Az ügy az MLSZ fegyelmi bizottsága előtt folytatódik, de Bódog Tamás a rendőrségen is feljelenti a szombathelyi szakvezetőt.
Kenesei Krisztiánt (jobbra) csak játékból szorongatja Csertői Aurél, de Bódog Tamást valóban földre vitte
Kenesei Krisztiánt (jobbra) csak játékból szorongatja Csertői Aurél, de Bódog Tamást valóban földre vitte

A Haladás–Videoton vasárnapi bajnoki utolsó perceiben, miközben csapata szabadrúgáshoz készülődőtt, az elmúlt bajnokság legjobb edzőjének választott Csertői Aurél – nyilván időhúzási céllal – cserét jelzett, majd lekezelte a pályán az oldalvonal irányába guruló labdát, vezetgette egy kicsit, végül látványos mozdulattal visszasarkalta azt a játékosok irányába. Ekkor szabadultak el az indulatok.

A szemtanúk szerint Bódog Tamás rendre felugrált a kispadról, intézkedett, majd látva, hogy Csertői Aurél kezelgeti a labdát, ki tudja, milyen gondolattól vezérelve átszaladt hozzá, és a labda közelébe férkőzve ellökte őt.

„Már rettenetesen vártuk a meccs végét – emlékezett vissza a kispad előtt zajló eseményekre Csertői Aurél. – Öröltem, hogy szabadrúgáshoz jutottunk, s bevallom, hogy jobban teljen az idő, Lattenstein Norbert helyett Irhás Ignácot küldtem a pályára."

„Miközben állt a játék, csak úgy, a magam szórakoztatására labdáztam kicsit, és ekkor teljesen váratlanul egy számomra vadidegen rontott rám a Videoton-kispad irányából. Keresetlen, nyomdafestéket nem tűrő szavakkal, fenyegető hangon és szándékkal rohant felém, megragadta a ruhámat, én meg az övét, s közben iszonyatos düh villant a szemében. Megtehettem volna, hogy elszaladok, ám nem ilyen ember vagyok, az igazamért kiállok, megharcolok, megvédem magam. Ezt tettem vasárnap este is, s miközben nagy tumultus támadt körülöttünk, elképzelhető, hogy a kislábujjammal eltaláltam a sípcsontját vagy a combját, de az biztos, hogy ágyékon nem rúgtam. Bódog Tamás hatalmas színjátékot rendezett" – nyilatkozta Csertői.


AZ EDZŐK ÖSSZETŰZÉSE 4.10-NÉL
 
 

Az eset a fegyelmi bizottság előtt folytatódik, de rendőrségi ügy is lesz belőle.

„Itt van előttem a felvétel, pontosan látszik rajta, hogy Csertői Aurél lágyékon rúg. Kétszer próbálkozott, az első kísérlet nem, a második viszont már sikerült. A fegyelmi bizottság előtt találkozunk, de természetesen a rendőrségen is feljelentést teszek magánvádas eljárás keretében" – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Bódog Tamás.

A Magyar Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottságának elnöke, Retteghy István a Nemzeti Sportnak elárulta, a két trénert mindenképpen beidézik a fegyelmi bizottság elé, de csupán jövő kedden hallgatják meg őket a botránnyal kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik