Bodnár: Már kétszer aláírhattam volna az Austriához

Vágólapra másolva!
2010.06.26. 19:03
null
Bodnár Lászlót is elveszítheti a DVSC<br />(Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
Megerős&iacute;tette a Kurier osztr&aacute;k lap inform&aacute;ci&oacute;j&aacute;t a magyar v&aacute;logatottban is sz&aacute;m&iacute;t&aacute;sba vett Bodn&aacute;r L&aacute;szl&oacute;: a debreceniek jobbh&aacute;tv&eacute;dje t&aacute;rgyal&aacute;sban van az osztr&aacute;k Austria Wiennel. Mint azt a j&aacute;t&eacute;kos a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, n&eacute;gy &eacute;ve m&aacute;r nagyon k&ouml;zel &aacute;llt ahhoz, hogy a b&eacute;csiekn&eacute;l folytassa p&aacute;lyafut&aacute;s&aacute;t &ndash; v&eacute;g&uuml;l a Red Bull Salzburgn&aacute;l k&ouml;t&ouml;tt ki &ndash;, m&iacute;g tavaly decemberben előszerződ&eacute;st k&ouml;t&ouml;ttek volna vele a lila-feh&eacute;rek, akik mindig is szimpatikusak voltak sz&aacute;m&aacute;ra.

„Két napja beszéltem legutóbb a bécsi klubvezetőkkel – válaszolta honlapunk megkeresésére Bodnár. – Tudtommal az edző nagyon ragaszkodik hozzám, én vagyok az első számú jelöltje a védelem jobb oldalára. Már decemberben szerettek volna előszerződést aláírni velem, ám akkor abban maradtunk, hogy a nyáron visszatérünk a kérdésre. Ennek most jött el az ideje. Van több külföldi lehetőségem, tudok választani, szerintem két-három hétig is eltarthat, amíg megszületik a végleges döntés. A bécsiekkel is folytatjuk a tárgyalásokat, a Kurir anyagi feltételekre vonatkozó információját ugyancsak meg tudom erősíteni, de konkrét összeget nem szeretnék mondani. Egy összegről beszéltünk ugyan az osztrákokkal, de amit a bécsiek bruttóban adnának, azt én nettóban szeretném megkapni. Nincs közel egymáshoz jelenleg a kínált és a kért, de első tárgyalási alapnak megteszi. Most várom, hogy visszahívjanak és folytassuk a megbeszéléseket."

A jobbhátvéd elmondta még, hogy 2006-ban nagyon közel állt ahhoz, hogy a számára mindig is szimpatikus Austria Wienben folytassa pályafutását, de akkor a Red Bull Salzburg ajánlatát fogadta el, amelyben három idényen keresztül játszhatott.

„Lenne kedvem az Austriában játszani és ismét az osztrák bajnokságban futballozni, mert úgy érzem, nemcsak anyagilag, hanem szakmailag is többet kaphatok, mint ha itthon folytatnám. Salzburgi éveim alatt jól éreztem magam az osztrák élvonalban, szimpatikusak voltak a csapatok, a körülmények és a lehetőségek. Szívesen visszatérnék adott esetben, ha sikerül megegyeznem a bécsiekkel."

Bodnár Lászlónak ötödik külföldi állomáshelye lenne az Austria Wien – itthon kétszeri bontásban, (1996–2000 és 2009–2010) csak a Debrecenben játszott a honi élvonalban –, korábban az ukrán Dinamo Kijevet (2000–2004), az Arszenal Kijevet (2004), valamint a holland Rodát (2004–2006) és a már említett osztrák Red Bull Salzburgot (2006–2009) erősítette.

A DVSC fél év alatt tulajdonképpen új védelmet kénytelen felépíteni. A balhátvéd Leandro már a ciprusi Omoniánál töltötte a tavaszi idényt, míg a jobbhátvédként és emberfogóként egyarátn hasznos Szélesi Zoltán szombaton írt alá a görög Voloszhoz. Az UEFA pedig a bundaüggyel kapcsolatban a jelentés elmulasztására hivatkozva eltiltotta a montenegrói kapust, Vukasin Polekszicset és a középhátvéd Mészáros Norbertet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik