Bochum: Kenesei az Újpest-Honvéd meccs kapcsán került képbe

Vágólapra másolva!
2010.10.08. 15:43
null
Kenesei Krisztián (balra) elmondta, számára nincs fontosabb a gólszerzésnél (Fotó: M. Németh Péter)
Korábban már beszámoltunk róla a Blikk értesüléseire hivatkozva, hogy Kenesei Krisztián neve szerepel a fogadási ügyekkel foglalkozó, ezen a héten kezdődött bochumi per vádiratában. A hírt kérdésünkre megerősítette az ügyészség sajtóosztálya, sőt új, meglepő részletekkel is szolgált.

„Kenesei Krisztián neve valóban szerepel a héten kezdődött per vádiratában" – válaszolt a bochumi bíróság sajtóosztályának helyettes vezetője, Thorsten Wienecke a Nemzeti Sport megkeresésére.

A szóvivő ugyanakkor azt is elmondta, hogy a csatár neve az ügy kapcsán már megnevezett, 2009 tavaszán játszott Újpest–Honvéd találkozóval összefüggésben vetődött fel. Ez azért érdekes, mert Kenesei egyik csapatban sem futballozott.

Wienecke megjegyezte, arról nincs tudomása, hogy a magyar játékos milyen összefüggésben szerepel az iratokban, de elmondta, a héten kezdődött per – amelyben az év végén szeretnének ítéletet hozni – alakulásának függvényében, a bíróság előtt tett vallomások ismeretében a csatárt is beidézhetik.

A Nemzeti Sport azt is megtudta, hogy ennek a pernek a vádiratában más magyar csapatok és játékosok neve nem kerül szóba. Ugyanakkor a fogadási csalások ügyében még több per is indulhat, és azokban más mérkőzések és játékosok is érintettek lehetnek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda a nyomozás sikerére hivatkozva egyelőre nem kommentálja a híreket, de kérdésünkre annyit elmondtak, Bochumból már korábban minden iratot megkaptak, ám még tart a nyomozás. 

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN IS OLVASHAT A NEMZETI SPORT SZOMBATI SZÁMÁBAN!

 KENESEI KRISZTIÁN: TISZTA A LELKIISMERETEM

Kenesei Krisztián a Haladás hivatalos honlapjának elmondta, tiszta a lelkiismerete: „Abszurd a történet. Holnap egy fontos meccs vár ránk, és ilyen képtelen dolgokkal kell foglalkoznom. Szögezzük le az elején, soha, de soha nem csaltam. Kellemetlen ez az egész, megviseli a családomat, egyáltalán nem vet rám jó fényt. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy a barátaim, akik engem ismernek, tudják, hogy nálam jobban gólt rúgni és nyerni senki nem akar. Ennél többet nem tudok mondani, abszurd az egész. Semmi alapja nincs, nem is értem, hogy kerültem képbe. Évekig nem játszottam Magyarországon, aztán amikor hazatértem, bronzérmesek lettünk. Nyertünk, hoztuk a sikereket, utána megint megsérültem. Mindenesetre ha eljön az ideje, megteszem a szükséges jogi lépéseket" – nyilatkozta a haladas.nyugat.hu-nak Kenesei Krisztián.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik