Bíróság elé kerülhet a Fradi-pálya ügye

Vágólapra másolva!
2011.03.04. 13:04
null
Bíróság elé kerülhet a Fradi-pálya ügye
Címkék
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megteszi a szükséges jogi lépéseket a Fradi-pálya ügyében – derül ki a ma kiadott sajtóközleményből. Közben a Blikk pénteki számában arról számolt be, hogy a zrt. – amelynek irányítását a múlt héten vette át Berki Krisztián korábbi vezérigazgató – csaknem 170 millió forintos adósságot halmozott fel.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. sajtóközleményben jelezte, megteszi a szükséges jogi lépéseket a Fradi-pálya ügyében – a keresetlevél-tervezetet megküldte az érintetteknek. Az MNV arra kötelezné a „Fradi-pálya" elnevezésű ingatlanok tulajdonosát, azaz az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft.-t, hogy tegyen eleget azoknak a kötelezettségeinek, amelyeket az adásvételkor vállalt. Mint ismert, a vevő az adásvételkor meghatározott határidőre és értékben vállalta a stadion felújítását. Az MNV a törvényben előírt 15 napos egyeztetési határidőt követően dönt a további jogi lépések megtételéről. A Nemzeti Sportnak megküldött sajtóközleményt keretes írásunkban változtatás nélkül közöljük.

Közben a Blikk pénteki számában arról számolt be, hogy a zrt. – amelynek irányítását a múlt héten vette át Berki Krisztián korábbi vezérigazgató – csaknem 170 millió forintos adósságot halmozott fel. Az újság szerint a labdarúgóklubnak 174 különféle számlát (MLSZ-tartozás, étkeztetés, utazás, felszerelések, stb.) kellene kifizetnie.

Féderer Andrea, az FTC labdarúgócsapatának kommunikációs igazgatója az MTI érdeklődésére azt mondta, a zrt. illetékesei nem kívánnak nyilatkozni az ügyben.

Berki Krisztián, a labdarúgóklub korábbi vezérigazgatója múlt csütörtökön jelentette be: szándéknyilatkozatot írtak alá Kevin McCabe tulajdonossal. Ennek értelmében jelenleg papíron még a brit üzletemberé a futballcsapat, ám a hamarosan (várhatóan a jövő héten) esedékes közgyűlést követően – amelyen új igazgatóság áll fel – életbe lép a megállapodás, és a Berki Krisztián által irányított BK Management Groupé lesz a zrt. Ugyanakkor addig is ez a cég látja el a mindennapi teendőket, valamint tárgyal a lehetséges befektetőjelöltekkel.

AZ MNV SAJTÓKÖZLEMÉNYE

„A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. a polgári perrendtartás rendelkezéseinek megfelelően előzetes egyeztetésre megküldte az Esplanede Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. részére az MNV Zrt. mint Eladó, az Esplanade Real Estate Ingatlanforgalmazó Kft. mint Vevő, valamint a Sportfólió Kht. va. mint Vagyonkezelő között az ún. „Fradi-pálya" adásvételére vonatkozóan 2008. április 9-én létrejött szerződés teljesítésére kötelezés céljából a Fővárosi Bíróság részére címzett keresetlevél-tervezetet. Az MNV Zrt. a törvényben előírt 15 napos egyeztetési határidőt követően dönt a további jogi lépések megtételéről.

 

Mint ismeretes, az adásvételi szerződésben a Vevő feltétlen kötelezettséget vállalt arra, hogy a szerződés megkötésétől – 2008. április 9-től – számított kettő éven belül, azaz 2010. április 9-ig az ingatlanon található meglévő stadiont legalább 1.2 Mrd. Ft + Áfa beruházási értéken felújítja úgy, hogy az megfeleljen a FIFA, illetve az UEFA minimális előírásainak. A Vevő az általa vállalt határidőig, 2010. április 9-ig nem teljesítette szerződéses kötelezettségét."

 

Budapest, 2011. március 4.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik