Besic: Magyarországon már nem tudok fejlődni, mennem kell

Vágólapra másolva!
2014.05.08. 19:00
null
Besic előre akar lépni, hátat fordítana a magyar bajnokságnak (Fotó: Szabó Miklós – archív)
Muhamed Besic, a Ferencváros bosnyák légiósa elmondta, hogy mennyire büszke arra, hogy bekerült hazája világbajnokságra utazó keretébe, de arról nem akar beszélni, hogy képes-e megállítani a világ egyik legjobb játékosát, Lionel Messit. A 21 éves futballista úgy véli, Magyarországon már nem tud fejlődni, úgyhogy itt az idő a váltásra.

„Nem szeretnék arról beszélni, hogy képes vagyok-e megállítani Messit, aki talán a világ legjobb futballistája. De boldog és büszke vagyok, hogy megkaptam az esélyt, hogy azok között a játékosok között lehetek, akik utaznak a világbajnokságra. Bár a selejtezőkön nem játszottam, most mégis itt vagyok. Utazhatok Brazíliába" – mondta a haber.ba-nak Besic.

Mint ismert, a napokban Safet Susic, a bosnyák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya beválogatta a Fradi légiósát a világbajnokságra utazó keretbe és úgy nyilatkozott, hogy Besic az egyetlen játékos, aki képes megállítani Lionel Messit.

„Két remek szezonon vagyok túl, legutóbb az idény legjobb külföldi játékosának és összességében is a legjobbnak választottak, ezért is nagyon boldog vagyok. Bárcsak most mutatkozhatnék be a Hamburgban, most jöttem csak rá, hogy mennyire nem gondolkoztam jól a futballról. A magyarországi két szezon nagyon sokat segített abban, hogy érettebb játékos és személyiség legyek. Sokat fejlődtem, de nem akarok itt leállni."

Besic, bár saját bevallása szerint sokat köszönhet hazánknak, úgy érzi, itt az ideje a váltásnak.

„Azt hiszem, Magyarországon már nem fejlődhetek tovább, itt az idő, hogy távozzak. Mindazonáltal, a döntést csak a világbajnokság után fogom meghozni, mert hiszek abban, hogy több lehetőségem lesz, ha visszatérek Brazíliából" – tette hozzá a 21 éves játékos.

Korábbi cikkünkben a Sky Sports elemzéséről olvashat, amelyből kiderül, hogy mennyit is érhet Besic a világbajnokság után.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik