Berki: Magyar befektetőt keresek a Fradinak!

Vágólapra másolva!
2011.02.24. 13:31
null
Berki Krisztián mindenképpen magyar befektetőt keres (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A Ferencváros labdarúgócsapata ma kora délután sajtótájékoztatót tartott, amelyen a zrt. vezetésével ideiglenesen megbízott Berki Krisztián elmondta, az a célja, hogy mindenképpen magyar befektetőt találjon a klub élére. A sportvezető hozzátette, külön szeretnék értékesíteni a zrt. részvényeit és a klub ingatlanjait.

„A nyáron úgy álltam fel a vezérigazgatói székből, hogy Prukner László személyében magyar edzőt jelenthettem be, most az a célom, hogy magyar befektetőt találjunk" – jelentette ki a Ferencváros mai sajtótájékoztatóján a labdarúgócsapatot működtető zrt. vezetésével ideiglenesen megbízott korábbi vezérigazgató, Berki Krisztián

Berki hozzátette, két hete vette fel a kapcsolatot Kevin McCabe-bel, a labdarúgócsapat eddigi tulajdonosával, akkor vetődött fel először annak lehetősége, hogy visszatér a Ferencvároshoz. Berki és cége a tulajdonjog átvételéről egy szándéknyilatkozatot írt alá McCabe-bel, eszerint előbb átvilágítják a klubot, és ezt követően Berki cége átveszi a tulajdonosi jogokat (jelenleg tehát még Kevin McCabe a tulajdonos), Berki hangsúlyozta, hogy ez egy átmeneti állapot lesz.

A mai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy külön szeretnék értékesíteni a zrt. 19 ezres részvénycsomagját és a klubhoz tartozó ingatlanokat.

Berki elmondta, a jövő hétre előkészítenek egy ajánlatot az anyaegyesület számára (ez tartalmazza majd, hogy a Ferencváros milyen feltételekkel vehetné meg a zrt.-t), két héten belül pedig összehívják a zrt. közgyűlését, ekkor választhatják meg az új igazgatótanács tagjait.

Berki Krisztián a jelenlegi pontos titulusát érintő kérdésre érdekes választ adott a Nemzeti Sport Online-nak.

„Hogy mi a pontos pozícióm? Nem tudom, Berki Krisztián" – nyilatkozta a sportvezető, aki hangsúlyozta, a szakmába nem kíván beleszólni, és természetesen győzelmet vár a Kecskemét elleni pénteki tavaszi szezonnyitón.

BERKI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik