Belga sztáredző érkezhet az Újpesthez

Vágólapra másolva!
2012.04.15. 08:05
null
Hugo Broos Újpesten járt (Fotó: Action Images – archív)
Címkék
Hugo Broost sok belga csapat látná szívesen a kispadján, ám elképzelhető, hogy egy ideig még várniuk kell, ugyanis a hazájában négyszer az év edzőjének választott szakember az Újpest alkalmazottja lehet. A lila-fehérek tulajdonosa, Rodrick Duchatelet Budapestre csábította az edzőt, aki a Bruges és az Anderlecht szakmai irányítója is volt az elmúlt években.

Ha hinni lehet a szemeknek és a szűk résen szivárgó információknak, igencsak rangos vezetőedzője lesz az Újpestnek.

Szombat délután érkezett a hír, hogy a lila-fehérek tulajdonosa, Roderick Duchatelet Hugo Broos társaságában nézi meg az Újpest B–Eger NB II-es bajnoki mérkőzést. Hugo Broos Belgium egyik legelismertebb szakembere, aki legnagyobb sikereit az FC Bruges élén érte el, a csapatot hat éven át irányította. A szakember vezetésével két bajnokságot és három kupát nyert a klub, majd Hugo Broos az Anderlechthez szerződött, s ott is bajnok lett.

A hatvanéves szakember dolgozott még a Genknél, a görög Panszeraikosznál és a török Trabzonspornál is – most éppen nincs munkája. Március közepéig másodedzőként dolgozott az egyesült arab emírségekbeli al-Dzsaziránál, ám egy hónappal ezelőtt az egész szakmai stábot menesztették a klub tulajdonosai. Ami a lényeg: kiemelkedő szaktekintélyről van szó, Hugo Broost hazájában négy alkalommal választották meg az év edzőjének.

A játékosként 511 bajnoki mérkőzésen pályára lépő szakember (ebből 350 az Anderlechtben, 161 az FC Bruges-ben) huszonnégy mérkőzésen a válogatottban is szerepelt. A pályán kemény volt, ma már azonban inkább megfontoltnak mondják.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, HUGO BROOS HOGYAN REAGÁLT MUNKATÁRSUNK ÉRDEKLŐDÉSÉRE, ÉS MILYEN MECCSEKET NÉZETT MÉG MEG MAGYARORSZÁGON, KERESSE A VASÁRNAPI A NEMZETI SPORTOT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik