Bejött a papírforma: Crespo nem igazol a Videotonhoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2011.06.30. 19:54
null
Crespo hosszabbított a Parmával (Fotó: Action Images)
Egyéves szerződést kötött az olasz élvonalban szereplő Parma együttesével Hernán Crespo, akit az elmúlt hetekben a Videotonnal is szóba hoztak.

Csak pár napig reménykedhettek abban a magyar futballszurkolók, hogy egy igazi – még ha már leszálló ágban lévő – világklasszist láthatnak hétről hétre a honi élvonalban, Hernán Crespo ugyanis meghosszabbította szerződését a Parmával.

Maga a Parma elnöke, Tommaso Ghirardi jelentette be, hogy késő délután aláírták az erről szóló papírokat Crespóval.

„Boldog vagyok, hogy még egy évet velünk tölt" – szólt a sablonos elnöki nyilatkozat a szokásos kézfogást követően.

Június közepén a Nemzeti Sport írta meg először, hogy a 35 éves támadó neve felvetődött a Videotonnál, és a kapcsolatfelvétel tényét az olasz Gazzetta di Parma is megerősítette.

Olasz újságíró kollégák azonban már akkor jelezték, hogy nincs nagy sansz az argentin klasszis megszerzésére, mert szinte biztosan marad Pármában.

Crespót egyébként a magyar bajnokcsapaton kívül egykori egyesülete, a River Plate is csábította, de a hazatérés lehetőségét hamar elvetette a játékos. Olaszországi fogadóirodák 2.6:1-hez adták annak esélyét, hogy a dél-amerikai Magyarországon folytatja, és 1.6:1-hez azt, hogy marad a Parmában – végül beigazolódott a papírforma.

A maradás mellett szólt az is, hogy Crespónak jelentős üzleti érdekeltségei vannak az olasz városban, és az a tény is, hogy a magyar egyesület nehezen tudta volna kigazdálkodni a labdarúgó többszázmillió forintos bérét, így aligha adott versenyképes ajánlatot.

Gondoljunk csak bele, annyiba került volna az argentin egyetlen itt töltött idénye, mint szegényebb NB I-es csapatok egész évi költségvetése: minimum 200–300 millió forintba!

Crespo egy évre írt alá a Parmához, tervei szerint ennek lejártakor visszavonul – hacsak nem kap egy kecsegtető ajánlatot. Akár Székesfehérvárról...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik