nemzetisport.hu 2017.11.07 08:09 Frissítve: 2017.11.07 08:28

Balmazújváros: Coulibaly juttatásban nem részesül, de maradhat

Adamo Coulibaly edzésben marad, azaz hiába nem lehet szerződtetni, a francia csatár továbbra is az élvonal újoncával, a Balmazújvárossal készülhet, és leghamarabb januárban dőlhet el, mi lesz vele.

 

Mint megírtuk, október végén megegyezett a kiesés elől menekülő Balmazújváros Adamo Coulibalyval, aki a Debrecen játékosaként korábban kétszer (2012, 2013) is magyar gólkirály volt, s aki akkor már két hónapja a hajdúságiakkal edzett.

„Az őszi szezon hátralévő részére a klub megállapodott a csatárral, és ha  sikerül elintézni a szükséges adminisztrációt, már a Budapest Honvéd ellen pályára léphet" – írta akkor a klub  hivatalos honlapja. Mint tudjuk, az adminisztrációs teendők nem csupán formaságot jelentettek, a francia légiós papírjaival véletlenül sem volt minden rendben. A feledékeny támadó elfelejtette közölni a csapat vezetőségével, hogy Belgiumban mindvégig amatőr szerződése volt, ez pedig azt jelenti a nemzetközi átigazolási szabályok értelmében, hogy őt szerződtetni kizárólag átigazolási időszakban lehet.

Hiába szabadon igazolható, az amatőr státus nem teszi lehetővé, hogy bármikor megállapodást írhasson alá, emiatt az őszi meccseken biztosan nem erősítheti a balmazújvárosi gárdát, leghamarabb januárban írhat alá, amikor újra megnyílik az átigazolási piac. Kérdés, hogy akkor még igényt tart-e rá az újonc. 

„Adamo Coulibaly továbbra is együtt edzhet a csapattal, ahogy a nyár végén, most is megadjuk neki erre a lehetőséget – mondta a Nemzeti Sportnak Póth Andrea, a Balmazújváros ügyvezető igazgatója. – Hogy januárban szerződtetjük-e, az attól függ, mennyire lesz megelégedve az edzésmunkájával a vezetőedző, illetve természetesen attól is, hogy milyen játékosmozgások lesznek télen a keretünkben. A labdarúgó Debrecenben lakik, onnan jár edzeni hozzánk, és magától értetődik, hogy klubunktól addig semmilyen anyagi juttatásban nem részesül, amíg nincs szerződése.”

 

2020.01.23 18:23:19

Labdarúgó NB I M. G.

Véget ért a téli szünet, a Ferencváros és a Paks nyitja meg a 17. forduló mérkőzéseit.

2020.01.24 23:20:14

Labdarúgó NB I DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Jómagam mégsem tudok igazán haragudni felipére, nagy hóhányó, de örökre beírta magát a kisvárdai labdarúgás történetébe.

2020.01.23 17:25:50

Labdarúgó NB I P. K.

A Mezőkövesd a felkészülés során sem kapott sok gólt, és igazolt egy gólerős támadót.

2020.01.23 23:22:00

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Ha így van, még inkább kötelező a szerénység. Vagy ha filozófia, ültessenek le a kispadra filozófusokat a tulajdonosok, de az sem baj, ha a földön maradnak, akárcsak az általuk kiválasztott mesterek.

2020.01.22 21:35:49

Labdarúgó NB I P. K.

NB I-ES FELVEZETÉS. III. Úgy tűnik, az Újpest támadójátéka Novothny Somán áll vagy bukik.