Az Újpest fél lábbal már negyeddöntős

Vágólapra másolva!
2009.10.20. 19:43
Címkék
Az Újpest óriási lépést tett a továbbjutás felé a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ugyanis az első mérkőzésen 5–2-re győzött a Kecskemét otthonában.

 

Kabát Péter és Rajczi Péter együtt három gólt lőtt Kecskeméten (Fotó: Németh Ferenc, archív)
Kabát Péter és Rajczi Péter együtt három gólt lőtt Kecskeméten (Fotó: Németh Ferenc, archív)

KECSKEMÉT–ÚJPEST

Nem sok nézőt mozgatott meg a két lila-fehér csapat találkozója, amelyet kevesebb mint ezren tekintettek meg a helyszínen.

Willie McStay, az Újpest vezetőedzője szerint az egyik legnehezebb ellenfelet kapták a nyolcaddöntőben, ennek ellenére már a 6. percben megszerezték a vezetést a vendégek, Foxi beadásából Rajczi Péter fejelt a házigazdák kapujába.

Az Újpest góllal kezdte, és azzal is fejezte be az első félidőt, amelynek végén Kabát Péter átadása után Sándor György volt eredményes.

A szünetet követően úgy tűnt, visszajönnek a kecskeméti remények, Csordás Csaba ugyanis szinte egyből szépített egy szép egyéni akció után, azonban egy percre rá Alekszandar Alempijevics megkapta a második sárga lapját, így tíz főre fogyatkoztak a hazaiak.

Az emberelőnyben lévő újpestiek aztán a játékrész derekán öt perc alatt eldöntötték az összecsapást, és talán a továbbjutást is. Előbb ugyanis Kabát lövetett gólt Rajczival, majd Rajczi Kabáttal, így pillanatok alatt 1–4-re módosult az állás.

A hajrában a vendégek részéről a 19 éves Kovács Dániel, a kecskemétiek közül pedig Yannick Mbengono volt még eredményes, a végeredmény tehát 2–5 lett, így Tomiszlav Szivics csapata alighanem letehet a nyolc közé jutásról.

HALADÁS–ZTE

A harmadik keddi mérkőzésen a Haladás a Zalaegerszeget fogadta, és a vendégek kétgólos előnyt szereztek a visszavágóra. Horváth András már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, miután a hazaiak kapujába bombázott egy jobb oldali beadás után.

Az első félidőben nem született több gól, és sokáig úgy tűnt, hogy a másodikban sem fog, de a 86. percben Balázs Zsolt beadása után Artjoms Rudnevs beállította a 2–0-s végeredményt, így a ZTE kedvező helyzetben várhatja a jövő heti visszavágót.

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI TE-ERECO–ÚJPEST FC 2–5 (0–2)
Kecskemét, 500 néző. V: Iványi (Albert, Viczián)
KECSKEMÉT: Mitrovics – Schindler (Bagi, 64.), Gyagya (Robson, a szünetben), Koller, Farkas I. (Némedi, a szünetben), Litsingi, Alempievics, Bertus – Csordás, Montvai, Yannick. Vezetőedző: Tomiszlav Szivics
ÚJPEST: Balajcza – Dudics, Vaskó, Takács Z., Pollák – Foxi (Simon A., 69.), Sándor Gy. (Korcsmár, 81.), Stokes, Tóth N. (Kovács D., 64.) – Rajczi, Kabát. Vezetőedző: William McStay
Gólszerző: Rajczi (0–1) az 5., Sándor Gy. (0–2) a 42., Csordás (1–2) a 46., Rajczi (1–3) az 58., Kabát (1–4) a 62., Kovács D. (1–5) a 84., Yannick (2–5) a 89. percben
Kiállítva: Alempievics (2. sárga lap után, lerántotta Tóth N.-t) a 47. percben
MESTERMÉRLEG
Tomiszlav Szivics: – Most nem találok szavakat, nem is nagyon tudok mit mondani. Az Újpest nagyon jó csapat.
William McStay: – Mikor megtudtuk a sorsolást, kemény mérkőzésre számítottam. Öt gólt rúgni egy KTE-nek mindig nagy dolog.
 
SZOMBATHELYI HALADÁS–ZALAEGERSZEGI TE 0–2 (0–1)
Szombathely, 2000 néző. V: Arany T. (Péter T., Hofbauer R.)
SZOMBATHELY: Szép – Csontos, Guzmics, Lengyel D., Devecseri – Maikel, Irhás (Rajos, 74.), Iszlai, Rácz (Kovács I., 62.) – P. Czarr (Schimmer, 66.), Skriba. Vezetőedző: Róth Antal
ZALAEGERSZEG: Vlaszák – Kocsárdi (Szalai T., 62.), Miljatovic, Bogunovics, Máté P. – Kamber – Prince (Schultz, 75.), Sluká (Magasföldi, 66.), Horváth I A., Balázs Zs. – Rudnevs. Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Horváth I A. (0–1) a 9., Rudnevs (0–2) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Róth Antal: – Erősen megfiatalíttot csapatom becsülettel helytállt, azonban csalódott vagyok, mert vereséget szenvedtünk. Úgy érzem, a fiatalok bizonyítottak, és hogy a jövőben is lehet rájuk számítani. Hátrányba kerültünk, de nem adjuk fel a továbbjutás reményét.
Csank János: – Ideges lettem, amikor megkaptam a Haladás összeállítását a mérkőzés előtt, mert nem számítottam arra, hogy egészen más összeállítású játékosokkal találkozom, mint a megszokott. Mozgalmas, jó iramú mérkőzésen dőlt el számunkra szerencsésen a küzdelem. Elégedett vagyok az eredménnyel, örülök, de ez még nem jelenti azt, hogy már továbbjutottunk, hiszen egy találkozó még hátra van.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik