Az Újpest bejelentette Vasziljevics szerződtetését

Vágólapra másolva!
2012.02.21. 21:29
null
Dusan Vasziljevics (balra) újra lila-fehérben futballozhat (Fotó: Havran Zoltán)
Címkék
Ma reggel elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be a hírről, hogy Dusan Vasziljevics a Videotontól Újpestre tart – a középpályás szerződtetését ma este jelentette be hivatalos honlapján a fővárosi klub.

A szerb Dusan Vasziljevics kétéves szerződést kötött korábbi csapatával, az Újpesttel. A középpályás 2010 júliusában igazolt Újpestről a Videotonhoz (amellyel a 2010–2011-es kiírásban bajnoki címet ünnepelhetett), másfél év elteltével azonban visszatért a fővárosba.

„Tisztában voltunk vele, hogy több csapat is harcolt a megszerzéséért. Nagyon nehéz feladat volt, mindenkinek sokat kellett dolgoznia ahhoz, hogy ez az igazolás létrejöjjön. Köszönjük szurkolóink bizalmát és türelmét, azt, hogy bíztak bennünk az utolsó pillanatig a »nagy« igazolással kapcsolatban″ – kommentálta Vasziljevics szerződtetését az Újpest vezetőedzője, Zoran Szpisljak.

„Mindannyian tudjuk, hogy Dusan milyen jól képzett játékos. Biztosak vagyunk abban, hogy jelenlétével nagyon sokat fog segíteni a középpályán, amely az Újpest FC játékában eddig hiányposztnak volt nevezhető. Jelenlétével és rutinjával magasabb szintű csapatjátékra leszünk képesek, hiszen együttesünk olyan irányítót kap, aki jól ismeri az újpesti támadójátékot. Vasziljevics erőssége a játék szervezése, a játékostársak pontos kiszolgálása, továbbá a kiegyenlített, stabil, agresszív játékmód. Mint irányító középpályás, különleges lövőtechnikájának köszönhetően nagyon gólveszélyes. Dusan jó példát mutathat fiatal játékosaink számára hajtós és segítőkész játékával. Bízunk benne, hogy jól fogja magát érezni az Újpest FC-nél″ – tette hozzá a szakember.

A futballista menedzsere, Stijacic Radovan „Raso” elmondta, Vasziljevics a több játéklehetőség reményében váltott: „Vaszke szeretne többet futballozni, és erre az Újpestnél talán lehetősége nyílik, amelynek a célja, hogy a közeljövőben az európai kupákba jusson, ez pedig nagyon vonzó a játékos számára. Dusan soha nem fogja elfelejteni, hogy pályafutása első bajnoki címét a Videotonnal szerezte a legutóbbi szezonban, de most azon fog dolgozni, hogy alapemberré váljon új csapatában.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik