Nemzetisport.hu 2011.07.17 10:33 Frissítve: 2014.05.17 01:39

Az MU-nál és a Benficánál nevelkedett csatár érkezett a Vidihez

A Videoton labdarúgócsapata hivatalos honlapján, a vidi.hu-n jelentette be, hogy hároméves szerződést kötött a Manchester Unitednél és a Benficánál is megfordult, volt portugál utánpótlás-válogatott csatárral, Evandro Brandaóval.

Brandao a Videoton legújabb szerzeménye (Fotó: vidi.hu)

Tovább él a latin vonal: a bajnoki címvédő Videoton a portugál Evandro Brandaóval erősítette meg játékoskeretét. Az 1991-es születésű, angolai származású csatár „fociiskoláira” nem lehet panasz: volt a Manchester United játékosa, majd a Benficát is megjárta, plusz tagja volt a portugál utánpótlás-válogatottaknak. Az U16-os válogatottban épp a Vidi trénere, Paulo Sousa volt az edzője.

A Benfica előbb a Fátimának, aztán a Gondomarnak adta kölcsön – utóbbi állomáshelyén, a portugál harmadik ligában 12 meccsen 10 gólt szerzett –, most pedig Brandao váltott, és elfogadta a Videoton ajánlatát, miután Jorge Jesus szűkítette 44 tagú keretét a portugál nagycsapatnál.

„Paulo Sousa nagyszerű edző, erről meggyőződhettem, amikor a korosztályos válogatottnál velünk dolgozott. Komoly tekintélye volt a csapat előtt. Elsősorban az ő személye miatt döntöttem úgy, hogy Fehérvárra igazolok. Bár tisztában vagyok vele, hogy a klubnál csatárposzton nagy a konkurencia, több gólkirály is van a keretben, az idejövetelem célja mégis az, hogy minél több játéklehetőséget kapjak, amivel természetesen élni is szeretnék, góljaimmal pedig segíteni a jövőben a Videotont a hazai és nemzetközi porondon egyaránt” – mondta Brandao a vidi.hu-nak.

BRANDAO BEMUTATKOZÓ VIDEÓJA

 VIDEOTON FC
Érkezett: Evandro Brandao (portugál, Benfica – Portugália), Nikola Mitrovics (szerb, Újpest FC), Walter Fernández Balufo (spanyol, Gimnástic Tarragona – Spanyolország), Héctor Sánchez (spanyol, Villarreal – Spanyolország), Álvaro Brachi (spanyol, Espanyol II – Spanyolország), Horváth Gábor (NAC Breda – Hollandia, kölcsönből vissza), Sitku Illés (Újpest FC, kölcsönből vissza), Ponczók Csaba (Vasas, kölcsönből vissza), Présinger Ádám (Vasas, kölcsönből vissza), Goran Vujovics (montenegrói, Kecskeméti TE, kölcsönből vissza)
Távozott: Lázár Pál (Samsunspor – Törökország), Marko Andjics (szerb, Anorthoszisz Famaguszta – Ciprus), Bojan Djordjic (svéd-szerb, Blackpool – Anglia), Présinger Ádám (Lombard Pápa), Sitku Illés (FC Tatabánya), Fejes András (BFC Siófok, kölcsönbe), Gyurcsó Ádám (Kecskeméti TE, kölcsönbe), Sebők Zsolt (?), Damir Milanovic (horvát, ?), Farkas Balázs (?)
Akivel tárgyalnak:

 

2020.02.16 22:58:23

Labdarúgó NB I SZ. M.

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

2020.02.16 10:54:04

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Hornyák Zsolt többször tehetetlennek érezte magát a kiállítások miatt, most győzelemnek örülhetett.

2020.02.15 22:45:25

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Hogy mit kaptak, legfeljebb érzelmi kérdés lehet.

2020.02.15 23:05:15

Labdarúgó NB I Sz. M.

2020.02.15 10:24:21

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem is az újabb három pont, hanem maga a Mol Fehérvár FC elleni győzelem ténye a nagyon fontos.