Az MTK és a PMFC négy gólt vágott, a KTE ugyanennyit kapott

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 18:01
null
Az MTK újabb felkészülési meccset nyert meg (Fotó: Korponai Tamás, archív)
Második vereségét szenvedte el a labdarúgó NB I-ben szereplő KTE-Phoenix Mecano a horvátországi felkészülési tornán (Istra Winter-kupa). A kecskeméti együttest ezúttal az NK Istra győzte le 4–3-ra. Az MTK ellenben győzött előkészületi meccsén, a fővárosi csapat a másodosztályú Ajkát verte 4–0-ra.

 

 

MTK–AJKA 4–0

Lejátszotta harmadik felkészülési mérkőzését is az élvonalbeli MTK labdarúgócsapata. A Budafokon megrendezett találkozón ezúttal a másodosztályú Ajkát verték meg – megint kapott gól nélkül – 4–0-ra az NB I-ben második helyen telelő fővárosiak.

A mérkőzésen nem állt Garami József rendelkezésére a sérült Csiki Norbert és Pál András, valamint a korosztályos válogatottban szereplő Kelemen, Bese és Pór.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MTK BUDAPEST–FC AJKA 4–0 (1–0)
Budafok, Promontor u., 50
néző. Vezette: Gaál Gy.
MTK:
Hegedűs – Wolfe, Kálnoki Kis, Vukmir, Hidvégi – Zsidai, Vadnai (Pölöskei Zs.) – Vass P., Kanta J., Ladányi – Tischler (Balajti)
AJKA:
Jánosa – Péter (Sallér), Subicz, Pákai (Kovács Sz.), Gunther – Horváth L., Kanta Sz., Szabó L. (Nagy B.) – Czanik (Szabó P.), Sowunmi, Mihalecz P. (Majer)
Gólszerző:
Kanta J., Balajti, Vass P., Tischler

NK ISTRA (horvát)–KTE 4–3

A KTE második csoportmeccsén – az elsőn 2–1-re kikapott a Pomoractól – potyogtak a gólok, a klub honlapjának tanúsága szerint az NK Istra már a 3. percben megszerezte a vezetést egy lesnek tűnő találattal, ám a kecskemétiek fordítottak: előbb Eugene Salami passzát Patvaros Zsolt vágta kapásból a hálóba, majd Salami Macauley beadását váltotta gólra.

A pulai együttes egy szabadrúgásgóllal egyenlített, a KTE azonban még a szünet előtt visszavette a vezetést Pekár László találatával. A fordulás után előbb büntetőből egyenlített a horvát élvonalbeli csapat, majd a győztes gólt is megszerezte.

Az Istra Winter-kupán a KTE csoportjának másik találkozóján a bosnyák Zeljeznicar 1–1-re végzett a horvát Pomoraccal.

A KTE csütörtökön csap össze a Zeljeznicarral az Istra Winter-kupa utolsó csoportmeccsén, s a találkozó után kiderül, hányadik helyért küzdhet a magyar csapat.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

NK Istra (horvát)–KECSKEMÉTI TE 4–3 (2–3)
KTE:
Borszéki – Koszó, Vaskó, Varga R., Mohl – Patvaros (Póti 69.), Hullám (Bertus 46.), Diaz (Nagy P. 46.) – Macauley (Balázs 64.), Salami (Rajczi 58.), Pekár (Joszeliani 46.)
A KTE gólszerzői: Patvaros, Salami, Pekár

 

NK NOVIGRAD (horvát)–PMFC 0–4

A labdarúgó NB I-ben szereplő PMFC 4–0-ra legyőzte a horvát harmadosztályú NK Novigradot. A Rovinjban lejátszott felkészülési mérkőzésen Horváth Zsolt triplázott, a Paksról igazolt Simon Attila egy góllal vette ki a részét a sikerből.

A PMFC legközelebb csütörtökön lép pályára Horvátországban, akkor a bosnyák élvonalbeli Zvijezda Gradacac lesz a pécsiek ellenfele.

NK Novigrad (horvát)–PMFC 0–4 (0–2)
Rovinj.
PMFC: Dibusz – Lázár P. (Fodor F.), Balogh B. (Lantos), Krejci (Causic), Zseljkovics – Nagy J. (Uzoma), Nagy O. (Márkvárt), Wittrédi (Szatmári), Horváth Zs. (Beke) – Simon A. (Akassou), Grumics. Vezetőedző: Lőrincz Emil.
Gólszerzők:
Horváth Zs. (3), Simon A.

Ha kíváncsi a többi NB I-es klub felkészülési mérkőzéseire is, itt olvashat róla!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik