Az MLSZ is ott lesz a nyoni bundacsúcson

Vágólapra másolva!
2009.11.23. 15:53
Címkék
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) svájci központjába, Nyonba hívja tanácskozásra a múlt héten kirobbant bundabotrányban érintett szövetségek képviselőit. Az értekezletre szerdán kerül sor.
Az UEFA nyoni központja: ide várják szerdán az MLSZ képviselőjét is (Fotó: Action Images)
Az UEFA nyoni központja: ide várják szerdán az MLSZ képviselőjét is (Fotó: Action Images)

 

Az UEFA válságértekezletre hívta a bundabotrányban érintett országok: Németország, Belgium, Svájc, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Bosznia-Hercegovina, Ausztria és Magyarország képviselőjét Nyonba. A tanácskozásról először a német szövetség vezetője, Theo Zwanziger egy frankfurti sajtótájékoztatón számolt be hivatalosan.

A német sportvezető elmondta, Németországban különbizottságot állítanak fel a fogadási botrány kivizsgálására.

Mint ismeretes, a múlt héten Németországban kirobbant bundabotrányban kilenc európai ország, köztük Magyarország is érintett. Az üggyel kapcsolatosan eddig Németországban 15, Svájcban két személyt vettek őrizetbe (Olaszországban is voltak letartóztatások, de az nem kapcsolódik ehhez az ügyhöz).

Serényi Péter, a Magyar Labdarúgó-szövetség sajtófőnöke a Magyar Távirati Iroda kérdésére elmondta, megkapták a konzultációra szóló meghívót, amelyet a főtitkárnak címeztek, de mivel Bordás György szabadságon van, ezért Bienerth Gusztáv nemzetközi igazgató és Kisteleki István elnöki megbízásából az ügyben teljes jogkörrel bíró Horváth Péter elnöki titkár képviseli majd az MLSZ-t.

Az UEFA tájékoztatása szerint a megbeszélés szerdán 11 órától 16 óráig tart majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik