Az eső foglalta keretbe a focifesztivált

Vágólapra másolva!
2014.05.11. 19:29
null
A Vasas Fáy utcai sportközpontjában ezúttal a gyerekeké volt a főszerep (Fotó: Szabó Miklós)
Igyekezett megtréfálni az időjárás a Telekom Labdarúgó Diákolimpia budapesti döntőjében részt vevő csapatokat. A megnyitó alatt, valamint a délutáni program végén szakadatlanul ömlött a víz, ám közben a szórakozásé, na meg a labdarúgásé volt a főszerep.

 

A Vasas Fáy utcai sportközpontjában rendezett torna megnyitásaként a kezdőkörben az U19-es válogatott szövetségi kapitánya, Mészöly Géza dekázott a Sydney-ben olimpiai ezüstérmet szerző korábbi öttusázóval, Balogh Gáborral és a háromszoros freestyle-világbajnok Szász Kittivel.

Kitti később bemutatót tartott a trükkökből, eközben a többi pályán ádáz küzdelem folyt az országos döntőbe kerülésért, amelyért a fiúk között hat-, míg a lányoknál négy korcsoportban zajlott a küzdelem. A legkisebbeknél hat plusz egyben játszottak a csapatok, az idősebbeknél négy mezőnyjátékos volt a pályán, és meglepően sok párharcban került sor büntetőkre, ami aztán a kisebbeknél sokszor sírásba torkollott, a hibázó játékosoknál rendre eltört a mécses.

A nap folyamán nyolc pályán zajlottak párhuzamosan a mérkőzések, a szervezők folyamatosan tájékoztatták a nézőket a soros meccsekről, sőt idővel aztán egy igazi profi kezébe került a mikrofon, hiszen a döntőket Hajdú B. István közvetítette.

A fiúk első három korcsoportjában (6-12 év) a pestszentlőrinci Gloriett Általános és Sportiskola tarolt, hiszen az egyes és a hármas korcsoportban az országos döntőbe jutott, míg a másodikban „csak" a döntő jött össze, a továbbjutó végül a Tomori Pál Általános Iskola lett. A lányoknál szintén egyeduralom volt, hiszen a Szent-Györgyi Albert 12 Évfolyamos Iskola csapatai, az összevont III-IV és az V-VI. korcsoportot is megnyerték. Rajtuk kívül még a Vajk-sziget Általános Iskola és a Baár-Madas Református Gimnázium fiú csapatai örülhettek, előbbi a negyedik-, utóbbi az 5-6. korcsoportot nyerte meg. A szervezők az aranyérmek mellett különdíjakkal (legjobb kapus, legjobb játékos, gólkirály) is kedveskedtek a résztvevőknek. A medálokat pedig Juhász Roland, a Videoton 79-szeres válogatott labdarúgója adta át.

„Szívesen vállaltam a feladatot, annak idején én is részt vettem hasonló tornákon – mondta Juhász Roland. – Persze akkor még kicsit másként zajlottak versenyek, nem volt ilyen jól megszervezve, de emlékszem, nagy élmény volt. Később szeretnék az utánpótlásban dolgozni, tehát nem árthat, ha szokom a közeget.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik