Az elküldött Rajczinak az Újpest tulajdonosa keres klubot

Vágólapra másolva!
2013.01.14. 11:10
null
Bár szabadon igazolható, Rajczi Péter továbbra is az Újpesttel készül (Fotó: NS-archív)
Rajczi Péter letöltötte felmondási idejét Újpesten, így már adhatott interjút. A helyzet azonban az elmúlt napokban megváltozott, már szó sincs haragról, a támadó nem bántja volt klubját, sőt még Roderick Duchatelet tulajdonost sem. Már csak azért sem, mert a befektetővel közösen kereshet választ a jövőjével kapcsolatos kérdésekre.

– Hogyan tudná most meghatározni a státusát?
– Szombaton megszűnt a munkaviszonyom Újpesten, vagyis letelt a felmondási időm – mondta Rajczi Péter a Nemzeti Sportnak. – Ennek értelmében pedig szerződés nélküli, szabadon igazolható labdarúgó vagyok.

– Volt már ilyen helyzetben a pályafutása során?
– Nem emlékszem rá, hogy valahol megszűnt volna a szerződésem.

– Mihez kezd hétfőn?
– Megyek ki Újpestre, és edzek a második csapattal.

– Hogy mit csinál?
– Ugyanazt, mint amit az ősszel: Víg Péter edző irányítása mellett készülök.

– De hiszen épp az imént mondta, hogy megszűnt a szerződése az Újpesttel…
– Igen, csak közben volt egy beszélgetésem Roderick Duchatelet- vel, akivel abban maradtunk, hogy kereshetünk egy mindenki számára jó megoldást.

– Ez lenne a második csapat?
– Nem, erre csak azért van szükség, hogy megfelelő erőben legyek. Az Újpest tulajdonosa azt mondta, megpróbál nekem klubot találni Belgiumban. Ha jó ajánlatot kapok, el is fogadhatom, és ez valóban mindenki számára kedvező megoldás lenne. Edzeni meg azért akarok, mert nem szeretnék rossz állapotban kiutazni, ha úgy alakul, hogy kíváncsiak lesznek rám valahol.

– Ha jól emlékszem, korábban a tulajdonos már felajánlotta, hogy a Sint-Truidenhez igazolhat. Miért nem fogadta el a lehetőséget?
– Már többször is szóba került ez a klub. Egyszer ők mondták vissza az ajánlatot, aztán a második alkalommal én nem kaptam elég gondolkodási időt a döntés meghozatalára, legutóbb meg olyan ajánlat érkezett, amely nem felelt meg nekem.

– Akkor jöhet a negyedik forduló ebben az ügyben?
– Szerintem ilyen nem lesz, mert az Újpestről ismert izraeli Jadin Zariszt visszarendelte a Standard Liege, és azzal a lendülettel kölcsön is adta a Sint-Truidennek. Ezzel a klub megoldotta a csatárgondjait.

HA ARRA IS KÍVÁNCSI, RAJCZI PÉTER LÁT-E ESÉLYT RÁ, HOGY MAGYARORSZÁGON FOLYTASSA, KERESSE A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁT.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik