„Az Egerben ennyi van”; „Megérdemelt DVTK-siker”

Vágólapra másolva!
2012.07.28. 09:44
null
Nagy csatában kerekedett felül a DVTK az Újpesten (Fotó: Mirkó István)
Tegnap két mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó NB I új szezonja. A Haladás vezetőedzője, Artner Tamás a 4–2-es győzelem ellenére arról beszélt, követett el hibákat az Eger elleni meccsen. A hevesi csapat vezetőedzője, Simon Antal szerint ugyanakkor jelenleg ennyi van a csapatában. A DVTK-t irányító Sisa Tibor nem győzte dicsérni csapatát az Újpest 2–1-es legyőzését követően, míg a vendégek szakvezetője, Jos Daerden elismerte, megérdemelten győztek a hazaiak.

„AZ EGERBEN JELENLEG ENNYI VAN”

„Az újonc olyan harcmodort választott, amelyre nem készültünk: három belső védője jól zárta le a területeket középen, ugyanakkor a széleken sem tudtunk az Eger mögé kerülni. Vagy ha mégis, kihagytuk a helyzeteinket – kezdte értékelését a 4–2-es győzelem után a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás, aki szerint a szünet után sikerült váltaniuk, ennek köszönhették, hogy 0–1-ről fordítani tudtak. – Higgadtan értékeltük az eseményeket, nyugodt volt a társaság, hiszen az a törvényszerűség történt csak, hogy kimaradt lehetőségeinket góllal büntette az ellenfél. Mivel sikerült váltanunk, győzelemnek örülhetünk.”

A szakember elismerte, a fordítás után hibázott a cseréknél, ezért volt a hajrában több helyzete a vendégeknek: „Elkövettem azt a hibát, amit ilyenkor, még ha nagy különbséggel vezetünk is, nem szabad elkövetni, cseréimmel a pálya közepén változtattam, és gyengítettem a csapatot, ezáltal több lett a helyzet.”

A vendégeket irányító Simon Antal arról beszélt a találkozót követően, hogy jelenleg nincs több a csapatában.

„Nem kezdtünk rosszul, nagyon masszívak voltunk hátul, az pedig hab volt a tortán, hogy alig valamivel a félidő vége előtt a vezetést is megszereztük, így lélektani előnnyel mehettünk a szünetre. A folytatásban nem az öltözőben hibáztunk, hanem a pályán. Ellenfelünk kihagyásainkat gólokkal büntette, erre a másodosztályban nem volt példa. Ezután edzőmérkőzéssé vált a találkozó. A végén élvezetes lett a mérkőzés, ennek elsősorban az az oka, hogy a cseréink remekül szálltak be, így résztvevői lehettünk a közönségszórakoztatásnak. E pillanatban ennyi van bennünk” – fogalmazott az újonc vezetőedzője.

 

AZ ÚJPEST VEZETŐEDZŐJE ELISMERTE, MEGÉRDEMELTEN GYŐZÖTT A DVTK

Az Újpest Naim Aarab kiállítása ellenére még az első félidőben válaszolni tudott Fernando góljára Diósgyőrben, de a második játékrészben a DVTK kihasználta emberelőnyét, és megnyerte a mérkőzést.

„Nagyon örülünk, rengeteg dicséretet érdemel a csapat. Az Újpest ellen játszani mindig hatalmas megtiszteltetés, a lila-fehéreket legyőzni nagy bravúrnak számít. Ha megszerezzük a harmadik gólt, nem kellett volna ennyire izgulni a végén. Amikor pedig könnyen lehetett volna kettő kettő is az eredmény. A szünetben arról beszéltünk, hogy a labda birtoklásával futásra kényszerítsük az ellenfelet, mert ha fáradt, könnyebben hibázik, kinyílik ezekre a lehetőségekre próbáltunk lecsapni. Szerencsére megszereztük a második gólt, igaz, ezután az Újpest nagy erőket mozgósított. Összességében ez jó rajt, de még sokat kell dolgoznunk” – értékelt a hazaiak vezetőedzője, Sisa Tibor, aki a visszatérését követő első tétmeccsén győzelemmel mutatkozott be.

Kollégája, az Újpest vezetőedzőjeként szintén először meccselő Jos Daerden elismerte, megérdemelt sikert aratott a DVTK.

„El kell ismernem, hogy a Diósgyőr győzelme megérdemelt, hiszen az első fél órában játékban nem tudtunk egyenrangú ellenfelek lenni. A kapott gól és a kiállítás után mégis egyenlíteni tudtunk, de sajnos ez sem volt elég a pontszerzéshez. A találkozó végén két nagy lehetőségünk volt a gólszerzésre, ám mindkettőt kihagytuk, így pont nélkül maradtunk” – mondta a belga szakvezető, aki a kiállítással kapcsolatban nem kívánt állást foglalni.

„Nem láttam tisztán az esetet, ezért nem szeretnék erről beszélni. Nyugodt körülmények között visszanézem a felvételt, elemzem a fontos szituációkat, de a tapasztalataimat négyszemközt szeretném közölni a játékosokkal. Az biztos, hogy sok szituációban rossz döntést hoztunk, és bár a végén az összes, a kispadon ülő támadójátékost beküldtem, nem tudtunk kiegyenlíteni” – nyilatkozta Daerden.

AZ 1. FORDULÓ TOVÁBBI PROGRAMJA
Július 28., szombat, 17.00 MVM Paks–Pécsi MFC Sport 1
Július 28., szombat, 19.00 DVSC-Teva–Győri ETO Duna Tv
Július 28., szombat, 20.45 Ferencváros–Kecskemét Sport1
Július 29., vasárnap, 15.30 MTK–Kaposvár Duna Tv
Július 29., vasárnap, 17.00 Siófok–Bp. Honvéd
Július 29., vasárnap, 18.30 Videoton–Lombard FC Sport2

 

AZ ÁLLÁS
1. Haladás 1 1 4–2 +2 3
2. Diósgyőri VTK 1 1 2–1 +1 3
3. Budapest Honvéd 0 0–0 0 0
DVSC-Teva 0 0–0 0 0
Ferencváros 0 0–0 0 0
Győri ETO 0 0–0 0 0
Kaposvári Rákóczi 0 0–0 0 0
Kecskeméti TE 0 0–0 0 0
Lombard Pápa FC 0 0–0 0 0
MTK Budapest 0 0–0 0 0
MVM Paks 0 0–0 0 0
Pécsi MFC 0 0–0 0 0
Siófok 0 0–0 0 0
Videoton FC 0 0–0 0 0
15. Újpest FC 1 1 1–2 –1 0
16. Egri FC 1 1 2–4 –2 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik