S. T. J. 2020.01.22 23:42

Az álom véget ért; Juhász utolsó edzőtáborozása

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Múlt vasárnap ért haza Marbellából a Mol Fehérvár labdarúgócsapata – ez volt Juhász Roland pályafutásának utolsó edzőtáborozása. Az idény végén visszavonuló 36 éves csapatkapitánynak már odakint volt ideje ezen morfondírozni, mert ahogy lapunknak elmondta, az egyik legjobb barátja, egyben szobatársa, Huszti Szabolcs nemegyszer emlékeztette a tényre. Ezzel együtt azt mondja, nem tört rá az érzés, hogy hűha, most mi lesz velem. A válogatottól is akkor köszönt el, amikor rádöbbent, hogy a történetben ennyi volt. Hogy milyen tervei vannak a folytatást illetően, az is kiderül írásunkból.

Otigba Kenneth, a Ferencváros védője az utóbbi másfél évben több műtéten esett át. A lábközépcsontja miatt egy évet kellett kihagynia, majd a vádlijában volt egy szakadás, ami további hat hónap pihenőre kényszerítette. Tavaly decemberre került olyan állapotba, hogy ismét csatlakozhatott a csapathoz, s a januári felkészülést már végigdolgozta. Azt mondta a Nemzeti Sportnak, egyáltalán nem törte le, hogy nem lehetett a pályán a sikeres őszön, inkább motiválta, hogy látta, milyen szép eredmények elérésére képes a Fradi. Hogy az első tavaszi bajnokin pályán lesz-e, azt is megkérdeztük a védőtől.

A dortmundi játékvezetői konferencián a videobíró-rendszerrel (VAR) is foglalkoztak a résztvevők. A Német Labdarúgó-szövetség statisztikája szerint az őszi szezonban 844 esetet ellenőriztek a videoszobából: meccsenként ez 5.5 szituációnak felel meg. Ezek közül 853 volt a „csendes ellenőrzés”, amelyek csupán a VAR-szobában zajlottak, és nem tájékoztatták róla a játékvezetőt. A döntésekre nem lehet panasz, a tanakodás hosszára annál inkább: hogy mennyi ideig tartott átlagban egy-egy „tanácskozás”, kiderül cikkünkből.

Ötven én után lehet Super Bowl-győztes a Kansas City, a Chiefs mestere, Andy Reid húszéves edzői pályája első bajnoki címére készül. Amerika-mellékletünkben felidézzük, hogy a Tennessee ellen megnyert főcsoportdöntő másnapján a szakember elmondta, már a Titansszel vívott csata másnapján munkába álltak, s megkezdték a felkészülést a San Francisco 49ers játékából. Ami a saját ünneplését illeti, nos, azt nem vitte túlzásba: „Bedobtam egy sajtburgert, majd lefeküdtem aludni” – mondta a tréner, akinek tizenöt éve Philadelphiában már volt alkalma Super Bowlra.

2020.02.24 13:35:06

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Nikolics megszenved az első gólért, megvan Petrjak első mesterhármasa. Szépségdíjas paksi találatok.

2020.02.24 11:45:05

Labdarúgó NB I KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

„Ritkaság, amikor valaki ennyire sikeres lesz és közben ilyen nagyszerű, szerény, közvetlen figura marad.”

2020.02.24 11:50:35

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

„A tudása emelte nagyon magasra, ám ez csak arra szolgált, hogy emberként igyekezzen minél többet átadni magából.”

2020.02.24 09:16:48

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

„Nem szeretem a reflektorfényt. De elfogadom, hogy most nem tudom kikerülni az interjút” – mondta az FTC elleni 3–0 után.

2020.02.23 23:34:19

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE

NS-VÉLEMÉNY. Azzal még várjunk, hogy máris megvan a következő szövetségi kapitány.