Ausztriából erősített a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2010.06.03. 14:28
A Nemzeti Sport értesülései szerint a Ferencváros megegyezett a Rapid Wien magyar utánpótlás-válogatott középpályásával, Nagy Patrikkal, aki a következő szezonban a budapesti zöld-fehéreket erősíti. A hírt a 100% Fradi is megerősítette.

A támadó középpályásként bevethető, győri születésű Nagy Patrikra öt évvel ezelőtt, 14 évesen figyeltek fel a Rapid Wiennél egy franciaországi tornán, és szerződtették. Azóta tavaly nyáron profi szerződést kötöttek vele, és bár tétmérkőzésen még nem mutatkozhatott be a csapatban, hosszú távon számolnak vele.

Nagy Patrik
Nagy Patrik

Viszont mivel Ausztriában a szabályok erősen korlátozzák az idegenlégiósok számát, ezért az utánpótlás-válogatott játékost fejlődése érdekében egy évre kölcsönadják a Ferencvárosnak.

„A Ferencváros jó kapcsolatot ápol a Rapiddal, ennek köszönhető a megállapodás. Óriási kihívás Patrik számára, hogy az NB I-ben bizonyíthat, igazából most kezdődik a profi karrierje. Nagy lesz rajta a nyomás, de roppant tehetséges futballistáról beszélünk, aki képes lesz megfelelni az elvárásoknak" – nyilatkozta a megegyezést követően a Nagy Patrik ügyeit intéző menedzseriroda részéről Vörösbaranyi József.

Nagy Patrik 176 cm magas, vékony testalkatú, nagyon technikás támadó középpályás, aki néhány hete a Nemzeti Sport Online légiósfigyelő sorozatában nyilatkozott a jövőjével kapcsolatban.

„Türelmes vagyok, mert tudom, hogy még fejlődnöm kell, elsősorban védekezésben, illetve erőnlétileg kell előrelépnem, hiszen a százhetvanhat centis magasságomhoz hatvanhét kiló társul, ami nem a legelőnyösebb. Mondhatnám, hogy szeretnék egyszer a Barcelonában játszani, de ez közhelyes. Az egyik legfontosabb célom a magyar felnőttválogatott, klubszinten pedig tökéletesen elégedett lennék, ha a holland bajnokságban futballozhatnék hétről hétre" – fogalmazott Nagy, akinek a mai megegyezés értelmében a Ferencvárosnál indul felnőtt karrierje.

Az MTK-tól érkező Rodenbücher István után Nagy Patrik a Ferencváros második nyári szerzeménye.

Nagy Patrikról itt olvashat bővebben: Magyar tehetségek az osztrák amatőrligában– Légiósfigyelő

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik