Átigazolások: Szoboszlai útján – újabb magyar tehetség kerülhet Salzburgba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.06. 10:14
null
Bukta Csaba a DVSC-től kerülhet Salzburgba (Fotó: dvsc.hu)
A Nemzeti Sport Online Ausztriából származó értesülései szerint a 16 éves, debreceni Bukta Csaba személyében újabb magyar U-válogatott tehetség szerződhet a Red Bull Salzburghoz, illetve annak fiókcsapatához, az osztrák másodosztályú Lieferinghez.

 

A 16 éves Bukta Csaba a téli felkészülést már a DVSC első csapatával kezdte meg, jelenleg pedig az U17-es válogatott spanyolországi edzőtáborában vesz részt, hamarosan azonban Ausztriában, a Red Bull Salzburg utánpótlásában, vagy a salzburgiak fiókcsapatában, a másodosztályú Lieferingben folytathatja a pályafutását.

A Nemzeti Sport Online-t osztrák kollégák tájékoztatták arról, hogy a Red Bull élénken érdeklődik a 16 éves középpályás iránt, és jó eséllyel egyezség is születhet az átigazolása ügyében. Ausztriában ma zárul az átigazolási időszak. Ugyanakkor, mivel 18 év alatti játékosról van szó, az átigazoláshoz a nemzetközi szövetség engedélyére van szükség, így a hivatalos bejelentésre még mindenképp várni kell.

Az MLSZ versenyrendszerében 148 mérkőzésen 182 gólt szerző debreceni Bukta személyében így – például a jelenleg már az első kerethez tartozó Szoboszlai Dominik után – újabb magyar U-válogatott tehetséget szerződtethet Magyarországról a Red Bull Salzburg. Az osztrák klub utánpótlásában egyébként még két magyart találunk, a még csak 15 esztendős Mester Csabát, aki 2015-ben Győrből került Ausztriába és a Buktához hasonlóan volt debreceni, 16 éves Major Sámuelt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik