Andrea Mancini már itt van - hogyan vezetett az útja Kispestre?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.20. 16:20
null
Andrea Mancini játék közben (jobbra) – még a Manchester Cityben (Fotó: Action Images)
Amint arról tegnap már beszámoltunk, olasz sajtóhírek szerint Roberto Mancini fia, Andrea Mancini a Budapest Honvédhoz szerződhet. A Nemzeti Sport Online-nak sikerült beszélni a játékos Magyarországra szerződésében szerepet játszó ügynökkel, Nicola Giulianival, aki megerősítette, hogy a támadó Kispestre szerződhet. Elmondása szerint a játékos már Budapestre utazott. Cikkünkben a fiatalabbik Mancini fivér eddigi pályafutását is megvizsgáljuk.

„Azt megerősíthetem, hogy Andrea Mancini már Budapesten van, de azt nem tudom, hogy aláírt-e már a Honvédhoz. A célunk az volt, hogy olyan csapatot találjunk neki, amelyik európai kupainduló. Ezenkívül kiváló a kapcsolatunk Fabio Cordellával a magyar klubtól” – nyilatkozta Nicola Giuliani a Nemzeti Sport Online-nak, hozzátéve: tanácsadóként vett részt Roberto Mancini fiának Magyarországra közvetítésében.

Andrea 1992. augusztus 13-án született Genovában a Mancini család harmadik gyermekeként. Bátyja, Filippo másfél évvel idősebb nála, és ugyancsak futballista, jelenleg csapatot keres, miután a Manchester City apja menesztése után nem hosszabbított vele szerződést júniusban.

A két Mancini fiú pályafutása eddig több ponton közös volt: a jobbszélső Filippo és a támadóként bevethető Andrea is az Internél nevelkedett, majd 2008-ban a Monzánál szerepeltek. Andrea egy bolognai kitérőt követően 2010-ben, Filippo pedig a Virtus Entellánál töltött idény után 2011-ben került a Manchester Cityhez.

Andrea 2010 novemberében – miután a Bologna tartalékcsapatában 21 meccsen három gólt szerzett – ingyen került a Cityhez, ahol az U21-es csapatnál szerepelt, a felnőttek között nem lépett pályára. A világoskékek kétszer is kölcsönadták alsóbb osztályba: 2011 őszén két hónapig a harmadosztályú Oldham Athleticnél szerepelt, míg a szezon második felét hazájában, a negyedosztályú Fano együttesében töltötte – egyik sem hozott áttörést. Előbbi csapatban mindössze kétszer szerepelt csereként, míg Olaszországban 10-szer lépett pályára, de gólt nem szerzett.

2012 májusában elváltak Andrea Mancini és a Manchester City útjai, az edzőcsemete ezt követően tavaly nyáron próbajátékon járt a Bournemouth-nál (a csapat a szezon végén jutott fel a harmadosztályból), de nem járt sikerrel. Végül a Valladolid B-csapatában kötött ki, amelyben egy szezont töltött, ám eleinte adminisztrációs nehézségek miatt hónapokig nem léphetett pályára.

Annak ellenére, hogy a Manchester Citynél korábban gyakorlatilag a saját apja tette őt szabadlistára, Andrea továbbra is jó kapcsolatot ápol vele: novemberben a Marcának adott nyilatkozatában megvédte őt a kritikákkal szemben, és kijelentette, hogy szerinte a játékos-pályafutása miatt többet tud a futballról, mint José Mourinho.

A „kis Mancini" szerint amennyire előny volt korábban, hogy az apja az edzője, legalább akkora hátránnyal is járt. „Nehéz érvényesülni akkor, amikor a klubnál az apád az első csapat edzője. Támadó felfogású játékos vagyok, technikás, aki mindig a labdát keresi, tízes típus. És mindig a csapat áll az első helyen” – mondta Andrea Mancini.


A MANCHESTER CITYBEN SZERZETT GÓLJAI


NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nagy Krisztián (Kazincbarcika – kölcsönből vissza?), Vólent Roland (Kazincbarcika – kölcsönből vissza?)
Távozik/távozhat: Raffaele Alcibiade (olasz, Juventus – Olaszország, kölcsönből vissza?), Debreceni András (?), Mamadou Diakité (francia-mali, Ternana – Olaszország, ?), Ivancsics Gellért (?), Davide Lanzafame (olasz, Catania – Olaszország, kölcsönből vissza), Leandro Martínez (argentin-olasz, Győri ETO FC)
Kiszemeltek: Giovanni Formiconi (olasz, Grosetto – Olaszország), Emanuele Testardi (olasz, Sampdoria – Olaszország, legutóbb Südtirol, kölcsönben – Olaszország)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik