André Alves Kínában folytathatja menedzsere szerint

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2011.12.06. 13:45
null
Alves iránt három országból is érdeklődnek menedzsere szerint (Fotó: Németh Ferenc)
André Alves messze kerülhet Magyarországtól: a labdarúgó NB I egyik legkeresettebb játékosa Kínába igazolhat a télen. Az ázsiai országból már a nyáron is érdeklődtek iránta, sőt az egyik klub konkrét, 700 ezer eurós ajánlatot tett érte – mondta el a támadó ügyeit intéző Manfred Müller a Nemzeti Sport Online-nak. Alves iránt nemcsak kínai, hanem ukrán és török klub is érdeklődik.

A téli átigazolási időszak egyik nagy kérdése az NB I-ben, hogy a Videoton eladja-e André Alvest, a fehérvári klub legeredményesebb játékosát. Mint ismert, a brazil csatárnak a 2011–2012-es szezon végén lejár a szerződése, így a bajnokcsapat csak akkor kaphat pénzt érte, ha januárban megválik tőle.

A legutóbbi idényben 24 találatával gólkirályi címet szerző Alves – aki iránt spanyol és dél-koreai érdeklődőkről is lehetett hallani – már a nyáron is közel járt ahhoz, hogy új csapathoz igazoljon: a Videoton hajlandó lett volna elengedni, és tárgyalt is a török Samsunsporral, amely azonban nem tudta kifizetni a hírek szerint másfél millió eurós vételárat.

Ahogy egy kínai klub sem, amely szintén konkrét ajánlattal állt elő a nyári átigazolási időszakban: 700 ezer eurót sem sajnált volna a csatárért, akinek mesés fizetést adott volna.

„A Videoton a nyáron nem élt a lehetőségével, hogy eladja André Alvest Kínába. Hivatalos, hétszázezer eurós ajánlatot tettem le a magyar klub vezetőinek asztalára, de nem fogadták el. Alves pedig kiváló feltételek mellett köthetett volna szerződést″ – mondta Manfred Müller a Nemzeti Sport Online-nak.

A kínai klub – amelyet nem akart megnevezni a menedzser – azonban nem mondott le a támadóról: a játékosügynök szerint továbbra is érdeklődik Alves iránt, bár minden bizonnyal 700 ezer eurót nem adna a futballistáért, akinek már csak fél évig érvényes a jelenlegi szerződése.

„Hasonló feltételeket kínáló ajánlatra várunk André számára, de mivel a szerződése a nyáron lejár, nem sok esély van arra, hogy a vételár is hasonló lesz. De nemcsak Kínából érdeklődnek a támadó iránt: Törökországban és Ukrajnában is szívesen látnák, bár még semmi konkrét ajánlatról nem számolhatok be″ – jelentette ki Müller.

A játékosügynök a török érdeklődőt sem akarta megnevezni, de valószínűleg nem a Lázár Pált is foglalkoztató Samsunsporról van szó, amely egy másik menedzseren keresztül került kapcsolatba a Videotonnal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik