Alves Cipruson? Inkább kelet felé veheti az irányt

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2012.01.09. 14:35
null
Alves (jobbra) jövője továbbra is kérdéses, elképzelhető, hogy arab klubhoz igazol (Fotó: Németh Ferenc – archív)<br />
Címkék
Továbbra is kérdéses, hol folytatja a pályafutását André Alves, a labdarúgó NB I-ben szereplő Videoton gólkirály csatára. A brazil támadónak egy helyi játékosügynök próbál csapatot találni Cipruson, de valószínűbbnek tűnik, hogy kelet felé veszi az irányt. Ami biztosnak látszik, Alves nem marad a Videotonnál, és elképzelhető, hogy Torghelle Sándor érkezik a helyére.

Bár brazil játékosról van szó, az NB I téli átigazolási időszakának egyik legnagyobb kérdése, hova igazol André Alves. Ha egyáltalán új klubhoz kerül. Vegyük sorba a lehetőségeket!

Arra van a legnagyobb esély, hogy a csatár már most klubot vált, ugyanis a nyáron lejár a szerződése, és a Videotonnak lépnie kell, ha pénzt akar kapni érte. Ebben az esetben adódik az újabb kérdés: hova igazol a támadó?

A ciprusi sportújságok és internetes oldalak december vége óta arról írnak, hogy a Leandrót is foglalkoztató Omonia szeretné szerződtetni, és úgy tudjuk, a klub már 2010 nyarán is élénken érdeklődött Alves iránt. Információink szerint egy helyi játékosügynök tárgyal a nicosiai klubbal, akinél az AEL Limassol is bejelentkezett a brazilért. Az ügylet létrejötte azonban több okból is bukásra van ítélve. Egyrészt a ciprusi klubok ritkán fizetnek nagy összeget a labdarúgókért, másrészt – úgy tudjuk – Alves igényei is akadályt jelentenek, mivel csak igen magas fizetésért lenne hajlandó aláírni.

Eközben a brazil csatárt Magyarországra közvetítő német ügynök, Manfred Müller is azon dolgozik, hogy a Videotonnak és a játékosnak is tetsző ajánlatot tehessen le az asztalra. A tavaly nyáron érdeklődő nyugati klubok helyett azonban keletről várható ajánlat. „A ciprusi kluboknak esélyük sincs, ha a sajtóban megjelent százötvenezer eurós ajánlattal állnak elő. Azon dolgozunk, hogy a Videoton és a játékos is jól járjon. Hamarosan ajánlat érkezhet az Egyesült Arab Emírségekből, Katarból vagy esetleg Kínából” – mondta Manfred Müller a Nemzeti Sport Online-nak.

Persze az sem zárható ki százszázalékos biztossággal, hogy Alves szerződést hosszabbít a Videotonnal, de erre igen kicsi az esély. A brazil csatár – elsősorban anyagi okokból – váltani szeretne, és a Videoton vélhetően már a nyáron megtette ajánlatát az új megállapodásra, ha meg akarta tartani.

A harmadik lehetőség, hogy Alves a tavasszal még a címvédőt segíti, és ingyen távozik a szezon végén. Ezt a pazarlást azonban valószínűleg a jó anyagi helyzetben lévő fehérvári klub sem engedi meg magának, ráadásul már Cipruson is arról cikkeznek, hogy Torghelle Sándor személyében megtalálták a 28 éves brazil támadó utódját.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik