Ricardo Moniz a nagy esélyes a Fradi kispadjára

Vágólapra másolva!
2012.08.20. 13:09
null
Ricardo Moniz a Salzburggal már bizonyított (Fotó: Action Images)
Címkék
Elsőként a Nemzeti Sport Online számolt be arról, hogy holland edző veheti át a Ferencvárostól távozó Détári Lajos szakmai igazgató helyét, és a jelöltek között szerepelhet a legutóbb az osztrák Salzburggal bajnokságot nyerő Ricardo Moniz is. Értesülésünket több informátor is megerősítette, sőt állítólag már a megállapodás is megszületett a felek között.

A 48 esztendős, rotterdami születésű Ricardo Monizt nagyon tehetséges edzőnek tartják, aki rengeteg tapasztalatot gyűjtött már különböző futballkultúrákban, míg a Salzburggal az előző szezonban kupát és bajnokságot is nyert – ám a vezetőkkel történt nézeteltérése miatt júniusban végül távozott, így a Bajnokok Ligája-selejtezőjében, a luxemburgi Dudelange elleni kudarc alkalmával már nem ő vezette a csapatot.

Vagyis már szakmailag is bizonyított, viszont jelenleg nincs klubja, s több magyar és hollandiai forrás szerint is ő lehet a Ferencváros új vezetőedzője.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke a saját Facebook-oldalán a következőt írta Détári utódjával kapcsolatban: „Egy német-francia edzőpárossal, két holland szakemberrel és egy német trénerrel tárgyalunk…”

Ez némileg ellentmond a fradi.hu-n megjelent közleménynek, amely szerint holnap már be is jelentik az utódot, vagyis a megállapodás alighanem már megszületett – a Nemzeti Sport Online is így értesült, és úgy tudjuk, a holland vonal, egész pontosan Moniz lehet a befutó.

Moniz dolgozott segédedzőként Martin Jol mellett a Tottenhamnél és a Hamburgnál (két meccsen ideiglenesen vezetőedző is lehetett a német klubnál), volt az Egyesült Arab Emírségek válogatottjának másodedzője, valamint tevékenykedett a Feyenoordnál és a Grasshoppersnél is segítőként.

Vezetőedzőként a PSV U19-es csapatánál és a Salzburgnál, illetve a már említett két meccsen a Hamburgnál ült a kispadon. A Salzburgnál 65 meccsen 38 győzelem, 14 döntetlen és 13 vereség alkotta a mérlegét, míg a Hamburgnál két meccsen egy győzelem és egy döntetlen.

Az ő nevéhez is fűződik a Red Bull cégcsoport akadémiai rendszerének, utánpótlásbázisának a kiépítése is – ennek keretében dolgozott Ghánában, New Yorkban és Brazíliában is.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik