Aczél ügyvédje nagy napról, az ügyészség eredménytelen szembesítésről beszél

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2012.02.10. 13:55
null
Aczél Zoltán ma szembesítésen járt (Fotó: Veres Viktor – archív)
Címkék
Korábban több hírünkben beszámoltunk róla, hogy a fogadási botránnyal összefüggésben Aczél Zoltánt ma szembesítette H. Gáborral a Központi Nyomozó Főügyészség. A szembesítést eltérően értékelte a szakember ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba és az ügyészség szóvivője, Fazekas Géza.

A Nemzeti Sport Online délelőtt számolt be a hírről, mely szerint nem vezetett eredményre Aczél Zoltán és H. Gábor mai szembesítése. A szakember ügyvédje, dr. Czeglédy Csaba azonban másképp értékelte a történteket.

„Nagy nap ez a mai, mert nagyrészt tisztázódott Aczél Zoltán neve. H. Gábor elismerte, hogy védencem nem manipulálta az összeállítást" – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t dr. Czeglédy Csaba.

Az ügyészség szóvivője, Fazekas Géza azonban másképp fogalmazott a történtekről.

„A szembesítés megtörtént, ugyanakkor eredményre nem vezetett, a felek ugyanis fenntartották a korábban tett vallomásukat. A gyanúsítás mindkét féllel szemben továbbra is fennáll" – mondta a Nemzeti Sport Online-nak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Mint ismeretes, a gyanú szerint Aczél a 2009. április 21-én lejátszott Honvéd–Siófok Magyar Kupa-elődöntő (2–2) előtt elfogadta játékosai, Sütő László és H. Gábor ajánlatát, amely arra vonatkozott, hogy fejenként 3-4000 euró ellenében legalább két góllal elveszítik a meccset. A tréner ekkor azt ígérte, hogy a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően fogja összeállítani. Az elkövetői kör végül Aczél és játékosai hajlandósága ellenére nem tette meg a fogadását a találkozóra, így a megállapodás szerinti jogtalan kifizetésre nem került sor. A 2009. május 23-i ZTE–Siófok bajnoki előtt Aczél – a gyanú szerint – szintén elfogadta két játékosa ajánlatát, melynek értelmében 4000 euró ellenében ő is részt vesz az összecsapás eredményének befolyásolásában. Aczél – a gyanú szerint – tudva arról, hogy a manipulációban futballistaként pontosan kik vesznek részt, a mérkőzésen a csapatot ennek megfelelően állította össze és a meccs után átvette a neki ígért 4000 eurót.

A siófoki találkozókkal összefüggésben H. Gábor és Sütő László mellett még egy labdarúgót, A. Attilát, továbbá K. Zsolt FIFA-licences játékosügynököt már korábban őrizetbe vették a Központi Nyomozó Főügyészség munkatársai. A. Attila és Sütő teljes körű, feltáró jellegű beismerő vallomást tett. A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága decemberben felfüggesztette a sportszakmai tevékenység alól Aczél Zoltánt, aki fellebbezett ez ellen. Január 19-én a fellebbviteli bizottság döntött úgy, hogy Aczél Zoltán ellen fegyelmi eljárást is indít.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik