A Vidi a Loki legyőzésével találna vissza a győzelmi ösvényre

Vágólapra másolva!
2012.10.28. 11:42
null
Adamo Coulibalyval meggyűlhet a Vidi játékosainak baja (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A labdarúgó NB I két éllovasának mérkőzéseivel zárul a 12. forduló. A Győri ETO a Ferencváros otthonába látogat, míg a DVSC-Teva ahhoz a Videotonhoz, amely már öt bajnoki óta nyeretlen.

VIDEOTON–DVSC-TEVA

A forduló rangadóját rendezik Székesfehérváron, és a két csapat keretének erősségét ismerve a Videoton–DVSC-Teva bajnoki végeredménye megjósolhatatlan. Annyi biztos, hogy az előző szezonban a Loki nyert 1–0-ra, összességében azonban a hajdúságiak nem sokszor nyertek Fehérváron. Vasárnap délután a harmincadik bajnokit játssza a két klub a Videoton pályaválasztásával, és bizony a vendégek a márciusi sikerrel együtt mindössze hatszor nyertek idegenben. Nem mellékesen a fehérváriak csütörtök este 2–1-re legyőzték a svájci Baselt az Európa-ligában, így önbizalommal telve várhatják a Debrecen elleni mérkőzést.

Bár a csapatok éppen csak lejátszották a bajnokság egyharmadát, a Videoton tízpontos hátrányba került a bajnokkal szemben. A fehérváriak rendre hangoztatják, a nemzetközi kupaszereplés mellett hasonlóan fontosak a bajnoki mérkőzések, ellenben többször is megesett, hogy a piros-kékek képtelenek voltak megközelíteni a hét közben mutatott teljesítményüket. Noha profi futballistákról beszélünk, vélhetően nem mindegy, hogy nyolc-tízezer ember előtt európai kupamérkőzésen lép-e pályára egy labdarúgó, majd egy bravúros győzelmet követően mindennemű örömöt sutba dobva készülhet, és néhány ezer néző előtt játszhat az NB I-ben nem éppen közönségvonzó ellenfelekkel szemben.

Ez persze nem lehet mentség arra, hogy a Videoton immár öt mérkőzés óta nyeretlen az élvonalban, Paulo Sousa együttese legutóbb szeptember 2-án a Siófok ellen (3–1) szerzett három pontot, azt követően azonban két döntetlen (Diósgyőr 0–0, MVM Paks 1–1) mellett három vereség (Győri ETO 0–1, Ferencváros 1–2, MTK 2–3) a mérleg. Pályaválasztóként még régebben, augusztus 26-án, vagyis az ötödik fordulóban, a Haladás ellen (2–1) nyert a Videoton, pedig az Újpest és az MTK elleni bajnoki kivételével a Sóstói Stadionban játszotta rangadóit.

Adamo Coulibaly, a Loki támadója roppant nehéz kilencven percre számít. Ám ettől még... „...nyerni megyünk a Vidi otthonába is – szögezte le a légiós. – Így látatlanban a döntetlennel sem lennék elégedett, jó lenne minél jobban leszakítani őket a tabellán. Láttam a csütörtöki, Basel elleni Európa-liga meccsüket is, nagyszerűen, szívósan játszottak, hasonló stílusra számítok tőlük vasárnap délután is. Remélem, lesz helyünk támadni, befutni az üres területeket. Onnantól pedig majd meglátjuk..."

A hazaiak részéről Torghelle Sándor már csak a presztízs miatt is legyőzné a Lokit.

A fehérvári támadót az NB I 8. fordulójában kiállították, és hárommeccses eltiltást kapott, de azt már letöltötte, így vasárnap pályára léphet a Debrecen ellen.

„Nem vár ránk könnyű mérkőzés, a DVSC jó formában van a bajnokságban, és biztos, hogy nem feltartott kézzel érkeznek hozzánk. A mi önbizalmunknak nagyon jót tett a Basel elleni győzelem, azonban azt a történetet már lezártuk, nem foglalkozunk vele, az már a múlt. Pénteken regeneráló edzésünk volt, szombaton viszont már maximálisan a DVSC elleni bajnokinkra koncentrálunk. Hazai pályán mindenképp győzni szeretnénk, nem csak presztízsből, hanem azért is, hogy felzárkózzunk a tabellán az éllovasokhoz" – mondta a meccse előtti napon Torghelle a vidi.hu-nak.

A 42-szeres válogatott csatár nagy csatát vár a DVSC két középső védőjével, valamint elmondta, a küzdelemnek nagy szerepe lesz a mérkőzésen.

„Legtöbbször természetesen a DVSC belső védőivel kell megküzdenem. Mészáros Norberttel jól ismerjük egymást a válogatottból, ő egy nagyon kemény, harcos védő, nem kellemes ellenfél egyetlen támadó számára sem. De ugyanez elmondható a Debrecen másik középső védőjéről, Simacról is. Biztos, hogy a küzdelemnek is nagy szerepe lesz a mérkőzésen, de szerintem sok szép megmozdulást is láthatnak majd a stadionba kilátogató szurkolók, hiszen mindkét csapatban vannak ügyes, kreatív futballisták" – fejezte be Torghelle.

 

FERENCVÁROS–GYŐRI ETO

Nehéz feladat vár a Győrre is, ugyanis Pintér Attila együttese – amely előző vasárnap kétgólos hátrányból fordítva nyert az Újpest ellen, ezzel megőrizve a második forduló óta tartó veretlenségét – a Ferencvároshoz látogat, a fővárosiak pedig legutóbbi hat találkozójukon nem találtak legyőzőre.

„A legjobb barátom hatalmas Fradi-szurkoló" – nevetett Takács Ákos, a Győri ETO FC védője, amikor az ellenfélhez való kötődés került szóba. No igen, ez nem meglepő, hiszen a válogatott keretbe újra meghívott játékos a Ferencvárosban nevelkedett, ott mutatkozott be az élvonalban, onnan lett a nemzeti együttes tagja. Számára az Üllői útra megérkezni más, mint Diósgyőrbe, vagy Pécsre utazni ellenfélként.

„Több ismerősöm is a Fradi rajongója – mondta a futballista. – A legjobb barátomat akkor ismertem meg, amikor az FTC-ben én a csapat tagja voltam, ő a szurkolótáboré, a kapcsolat azóta is tart. Sőt, a barátság fontosabb, bármi lesz az eredmény vasárnap este, a mi viszonyunk nem változik."

Hat éve Dániába, a Vejlébe igazolt, ám amikor visszajött, nem a Fradi, hanem a Honvéd játékosa lett, 2010-ben igazolt Győrbe.

„Nekem nagyon szép emlékeim vannak a Fradiról – mondta Takács Ákos. – Sokat köszönhetek a klubnak, igaz, sokáig fájó volt számomra, ami akkoriban történt, amikor hazajöttem Dániából. Hetekig ott edzettem, ma már mindegy, nem is akarok beszélni róla, akadt, aki szerette volna, ha visszatérek, de mások nem így voltak vele, így kötöttem ki Kispesten. Amikor néha a Fradi szurkolói kiabálják, hogy áruló, eszembe jut, ha tudnák ezek az emberek, mi történt akkor, soha nem mondanának ilyet. Rám biztosan nem... Másrészt ha az utcán megszólítanak a Fradi szurkolói, azt mondják, sajnálják, hogy nem ott játszom, és sok sikert kívánnak nekem Győrben. Tudom, ez vasárnapra nem vonatkozik, de az életem így alakult, ma már az ETO sikere a legfontosabb, persze, nem felejtem el, mit jelentett nekem egykor a Fradi."

A védő szerint az új edző, Ricardo Moniz irányításával feljövőben van a Fradi, ők pedig jó formában készültek a találkozóra, ezért izgalmas, jó mérkőzésre van kilátás az Albert- stadionban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik