A Videotontól érkezett gólkirály a Fradi első szerzeménye

Vágólapra másolva!
2012.06.18. 11:37
null
Máté János (balra) a szerződéskötés után Orosz Pál igazgatóval (Fotó: <a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu)</a>
Két hete a Nemzeti Sport Online adta hírül elsőként, hogy az NB II Nyugati csoportjának gólkirálya, a Videoton Puskás Akadémia csatára, Máté János a Ferencvárosban folytatja pályafutását. A klub ma jelentette be, hogy egy plusz két éves szerződést kötöttek a 22 éves labdarúgóval.

„Megvan a nyári átigazolási szezon első szerzeménye: Máté János a Videotontól szerződik a Ferencvároshoz, a huszonkét éves játékos egy plusz két évre írt alá klubunkhoz” – adta hírül a fradi.hu. (A szintén most érkező Orosz Márk szerződtetéséről már a télen megegyeztek a ferencvárosi vezetők, ezért tekinthető Máté az első nyári szerzeménynek.)

A támadóként bevethető labdarúgó csütörtökön már a csapattal kezdi meg a nyári felkészülést.

Máté János az előző idényben a Videoton Puskás Akadémia színeiben 27 mérkőzésen szerzett 17 találatával az NB II Nyugati csoportjának gólkirálya lett. A Ferencváros II elleni, 5–3-ra elveszített idegenbeli bajnokin például mindhárom vendéggólt ő szerezte, így nem meglepetés, hogy felfigyeltek rá az Üllői úton.

Máté szülővárosában, Debrecenben nevelkedett, de az U19-es korosztályt követően a Videotonhoz igazolt. Fehérváron a 2008–2009-es szezonban az NB I-ben is bemutatkozott, de kisebb sérülések miatt nem tudott megragadni az élvonalbeli keretben, így a másodosztályú bajnokságban kapott lehetőséget.


„A Ferencváros az Ferencváros. Magyarország legpatinánsabb klubja, fantasztikus szurkolókkal, már alig várom, hogy játszhassak – kezdte a fradi.hu-nak adott videointerjújában Máté János. – Nagyjából már ismerem a csapattársakat, például Jova Leventével heti kapcsolatban vagyok, tehát úgy gondolom nem lesz gond a beilleszkedéssel.”

„A lehető legrövidebb idő alatt el szeretném magam fogadtatni, úgy a csapattársaimmal, mind a közönséggel, és a lehető legtöbb góllal hozzájárulni a csapat sikereihez” – tette hozzá Máté, aki külön kitért a szurkolókra is.

„Legutóbb az Üllői úton, mint néző voltam a Ferencváros–Videoton meccsen, amikor utóbbi nyert 5–0-ra, és nekem az tűnt fel, és egyszerűen még most is libabőrös vagyok, amikor belegondolok, hogy még 0–3-nál is a Ferencváros szurkolói úgy biztatták a csapatot, minthogyha ők vezetnének, és ez egyszerűen felejthetetlen élmény volt, még akkor is, hogy akkor ellenfélként látogattam ide” – zárta mondandóját a másodosztály gólkirálya.

MÁTÉ JÁNOS GÓLJA EGYIK GÓLJA AZ FTC II ELLEN (3:24–TŐL)
A GYIRMÓTNAK LŐTT GÓLJA 0:16–TÓL

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Bölcsföldi Viktor (Szigetszentmiklósi TK – lejár a kölcsönszerződése), Lannert Bence (Szigetszentmiklósi TK –lejár a kölcsönszerződése), Máté János (Videoton PA), Mester Tamás (Budaörs), Orosz Márk (Szeged 2011)
Távozik/távozhat: Liban Abdi (szomáliai-norvég, Egri FC?), Balog Zoltán (?), Junior (?), Kulcsár Dávid (?), Lisztes Krisztián (?), Maróti Béla (?), Héctor Morales (argentin, Estudiantes – Argentína, lejár a kölcsönszerződése), Oláh Lóránt (Kaposvár – lejár a kölcsönszerződése), Pölöskey Péter (?), Marko Ranilovic (szlovén, ?), Rósa Dénes (?), Marko Simic (horvát, ?), Végh Zoltán (visszavonul), Zsivóczky Norbert (?)
Kiszemeltek: Alekszandar Alempijevics (szerb, Kecskeméti TE), Böde Dániel (Paks), Vladan Csukics (szerb, Kecskeméti TE), Gosztonyi András (Videoton), Gyömbér Gábor (Lombard Pápa), Adrian Markus (romániai, FC Bihor Oradea – Románia), Menyhárt Attila (REAC), Borja Pérez (spanyol, Alcorcón – Spanyolország), Szakály Dénes (Videoton), Szabics Imre (Sturm Graz – Ausztria)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik