A Videoton könnyedén megverte a Vasast

Vágólapra másolva!
2010.08.08. 21:51
null
A Videoton játékosai a második fordulóban már ünnepelhettek (Fotó: Török Attila)
A labdarúgó NB I 2. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Videoton hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Vasast. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Dusan Mileusznicsot a 60. percben kiállította a játékvezető.

A találkozó elején azonnal megszerezhette volna a vezetést a vendégcsapat, Karim Benunesz jobb oldali beadására Hrepka Ádám robbant be, ám öt méterről leadott lökete a lécről a gólvonal elé pattant.

Ezt követően fölénybe kerültek a hazaiak, ám hiába próbálkoztak sokkal többször, Nagy Dániel 15 méteres és Sándor György 25 méteres lövését is léc fölé tudta tenyerelni Végh Zoltán, így gól nélkül érkeztünk el a játékrész hajrájához.

Az utolsó percekben André Alves tört be a 16-oson belülre, lapos kísérletét azonban lábbal hárította Végh.

A második félidő elején aztán beindult a hazai gólhenger: még három perc sem telt el, amikor Nagy sokadik alkalommal adott középre a jobb oldalról, a Vasas védők ügyetlenkedése után André Alves elé pattant a labda, aki közelről a jobb alsó sarokba lőtt (1–0).

Újabb két perc múlva már kettő volt a csapatok között, a megrogyni látszó Vasas védői között megiramodó Elek kapott parádés labdát Polonkaitól, majd 11 méterről védője szorítása mellett a bal felsőbe lőtt (2–0).

Gyorsan véglegesen is eldöntötte a találkozót a fehérvári csapat: az 55. percben Marko Andjic bal oldali beadása után az első mérkőzésen is betaláló Goran Vujovics előzte meg védőjét, és a bal alsó sarokba pörgetett (3–0).

Ha a három gól különbség nem lett volna elég, egy óra játék után emberhátrányba is került a Vasas: Dusan Mileusznicsot sokadik alkalommal csapta volna be Nagy, szabálytalansága után pedig második sárgáját is megkapta.

A hátralévő időben már csak az volt a kérdés, hogy a fehérváriak hány góllal nyernek, és bár Vujovics kapufáig jutott, és Véghnek is számos alkalommal kellett résen lennie, végül maradt a háromgólos differencia.

A Videoton sikerével pedig valószínűleg kikászálódott a kisebb gödörből.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

 

 

 

(A Sport Tv felvétele)

EDZŐI NYILATKOZATOK
Mezey György (a Videoton vezetőedzője): – Engem ritkán látnak elégedettnek, most is láttam hibákat, de tulajdonképpen most tényleg meg vagyok elégedve a játékosaim teljesítményével. Külön örülök, hogy itt volt a mérkőzésen a szövetségi kapitány is, és azt láthatta, hogy Elek Ákos és a többi, a válogatottaknál figyelembe vett játékosunk jó formában, válogatott szinten futballozott.
Gianni Dellacasa (a Vasas vezetőedzője): – Az első félidőben jól játszottunk, és ha az adódó ziccerünket berúgjuk, egészen másképp is alakulhatott volna a mérkőzés. A második félidőben hét perc alatt eldőlt a meccs, sajnos még nem tudom, mi okozhatta a rövidzárlatot. De hát ilyen a futball. Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez!
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/02,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik