A Videoton és a Ferencváros is győzelemmel melegített

Vágólapra másolva!
2011.02.16. 17:04
A labdarúgó NB I rajtjára készülő csapatok közül a Ferencváros horvát, a Vasas szlovákiai ellenfelet győzött le szerdán, a Bp. Honvéd az NB III-as Egert múlta felül, míg a bajnokságot vezető Videoton az Újpest ellen győzött vert helyzetből. A Zalaegerszeg háromgólos vereséget szenvedett Horvátországban.

Egy új korszak kezdete: Lisztes Krisztián a Vasas piros-kék szerelésében (Fotó: Korponai Tamás)
Egy új korszak kezdete: Lisztes Krisztián a Vasas piros-kék szerelésében (Fotó: Korponai Tamás)
Egy új korszak kezdete: Lisztes Krisztián a Vasas piros-kék szerelésében (Fotó: Korponai Tamás)
Egy új korszak kezdete: Lisztes Krisztián a Vasas piros-kék szerelésében (Fotó: Korponai Tamás)
Egy új korszak kezdete: Lisztes Krisztián a Vasas piros-kék szerelésében (Fotó: Korponai Tamás)

 

VIDEOTON–ÚJPEST

Egy-egy kisebb helyzet mindkét fél előtt adódott, mielőtt az első nagyból az Újpest megszerezte a vezetést: egy mélységi passzra Rajczi Péter jó ütemben ugrott ki, betört a 16-oson belülre, és a kimozduló Bozsovics mellett a hálóba lőtt.

A szünetig hátralévő időben a fehérváriak támadtak többet, így nem volt váratlan az egyenlítő gól – még ha csak a második félidőben, hetes hazai csere után született is meg. Két újonnan beálló ember hozta össze a gólt, a Lencse László által kiharcolt büntetőt Nikolics Nemanja értékesítette.

A hajrában ismét Lencsén volt a sor: a fiatal hazai támadó a jobbösszekötő helyéről úgy lőtt a hosszú sarokba, hogy a labda a kapufát is érintette.

Az NSO Tv alábbi videójában a két vezetőedző, Mezey György és Mészöly Géza, valamint a Videoton válogatott védője, Lázár Pál értékel.


GYŐZTES VIDI-FŐPRÓBA AZ ÚJPEST ELLEN
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VIDEOTON FC–ÚJPEST FC 2–1 (0–1)
Székesfehérvár, 100 néző, Vezette: Závodka Cs.
Videoton FC: Bozsovics (Sebők Zs.) – Lázár P. (Ízing), Lipták (Milanovic), Vaskó, Andjics (Hidvégi) – Nagy D. (Gosztonyi), Sándor Gy. (Polonkai), Farkas B. (Szakály D.), Elek Á. (Djordjic), Vasziljevics (Lencse) – Alves (Nikolics N.)
Újpest FC: Balajcza (Horváth T.) – Szokol, Vermes, Takács Z. (Tajthy), Kiss Z. – Magos (Böőr), Matos (Egerszegi), Mitrovics, Balogh B. (Rasztovits) – Rajczi (Lázár B.), Ahjupera (Sitku)
Gólszerzők: Nikolics N. (11-esből), Lencse, ill. Rajczi


FERENCVÁROS.
A Ferencváros győzelemmel zárta a horvátországi edzőtábort, miután utolsó mérkőzésén 3–1-re nyert Csáktornyán az NK Medjimurje ellen.

Az első félidőben még a hazai csapat szerezte meg a vezetést, de ezután fordítottak a zöld-fehérek. Előbb Szrdjan Sztanics vette be szabadrúgásból a horvátok kapuját, majd egy szögletet követő fejessel André Schembri a vezetést is megszerezte a magyar csapatnak. Végül Csizmadia Csaba szintén egy sarokrúgás után alakította ki a 3–1-es végeredményt.

Az ftc.hu tájékoztatása szerint a csapat a találkozót követően elindult Budapestre, a zöld-fehérek több felkészülési mérkőzést a tervek szerint már nem játszanak. A bajnokságban február 25-én, a Kecskemét ellen játssza első tavaszi mérkőzését Prukner László csapata.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
NK Medjimurje (horvát)–Ferencváros 1–3 (1–0)

Csáktornya

G: Kokota (36.), ill. Sztanics (62.), Schembri (82.), Csizmadia (88.)

 

VASAS. Az angyalföldiek a szlovák második ligában szereplő LAFC Lucenecet fogadták, és a második félidőre beállt soraikba az újonnan igazolt Lisztes Krisztián is. Mindazonáltal nem az ősszel Pakson játszó középpályás volt a meccs főszereplője, hanem Ferenczi István, aki kétszer is a kapuba talált – másodjára tizenegyesből, nem sokkal a lefújás előtt.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
VASAS–LAFC LUCENEC (szlovákiai) 2–0 (1–0)
Budapest, Mészöly Kálmán-pálya, 100 néző
VASAS: Németh G. – Balog Zs. (Polényi, 60.), Gáspár J. (Mileusznics, 46.), Arnaut, Katona M. – Kulcsár D. (Nagy P., 60.), Kovács G. (Cs. Pavicsevics, 60.), Arszics (Lisztes, 46.), Rezes – Ferenczi I., Lázok J. (Beliczky, 60.)
G: Ferenczi (24., 87. – a másodikat 11-esből)

BP. HONVÉD. A Budapest Honvéd 2–1-re győzött az NB III-as Eger ellen a Bozsik-stadionban rendezett felkészülési mérkőzésen. A vendégek az első félidőben Hamar Ádám góljával szerezték meg a vezetést, a Honvéd azonban a fordulás után a brazil Danilo két góljával fordított.

 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BUDAPEST HONVÉD–EGER FC 2–1 (0–1)
Bozsik-stadion, 100 néző. V: Futó T.
HONVÉD: Kunsági – Remes, Debreceni A., Lovric (Hidi), Hajdú N. – Horváth A. (Flavio), Akassou – Fieber (Nagy G.), Ivancsics, Sadjo (Azevedo) – Bright (Danilo)
EGER: Illyés – Debreceni D., Káposzta (Ulveczki), Kiskapusi, Horváth Á. – Mile K. (Gulyás G.), Zováth (Somodi K.), Romhányi (Vén), Hamar Á. (Kálmán) – Bardi (Szabó G.), Kotula (Gulyás L.)
G: Danilo (2) ill. Hamar Á.

ZALAEGERSZEG. A ZTE Koprivnicára látogatott, ahol a Slaven Belupo vendégeként lépett pályára, és kikapott 3–0-ra. A horvát együttes mindhárom találatát a második játékrészben szerezte.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
SLAVEN BELUPO (horvát)–ZALAEGERSZEG 3–0 (0–0)

Koprivnica

ZALAEGERSZEG: Vlaszák (Sipos, Szabó) – Kovács G., Miljatovic (Barna), Bogunovics, Panikvar – Szalai (Turcsik), Kamber (Kocsárdi) – Balázs (Miloszavljevics), I. Delics (Horváth A.), Rajcomar – Turkovs (Cebara)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik